27 September 2014

500 Days of Summer (2009)



500 Days of Summer, κυρίες και κύριοι.

Βαθμολογία: 500 αστεράκια

Συνεχίζουμε ακάθεκτοι λοιπόν με μια από τις αγαπημένες ταινίες για πολλούς και διάφορους λόγους. Μετά το καλοκαίρι έρχεται το φθινόπωρο και επιβάλλεται να το γιορτάσουμε.

Πρώτος και κύριος λόγος είναι η Zooey Deschanel. Αγαπάμε Zooey, παρόλο που πιστεύω ότι είναι πρώτη ξαδέρφη της Katy Perry λόγω ομοιότητας (μα καλά, είναι δυνατόν μόνο εγώ να το βλέπω αυτό ???), και είμαστε στο τσακ να ακούσουμε και τα τραγούδια της μιας που η πολυτάλαντη παλιοσειρά από το L.A. έχει πάρει και το όφωνο παραμάσχαλα εδώ και κάποιο καιρό.

H ταινία με λίγα λόγια εξελίσσεται κάπως έτσι: Παρακολουθούμε το ημερολόγιο ενός κολλημένου (aka Joseph Gordon-Levitt) που δεν λέει να ξεκολλήσει από τη Summer (aka Zooey Deschanel). Τη γνωρίζει, την ερωτεύεται και η κυρία παρόλο που δεν πιστεύει σε παραμύθια τύπου αγάπες, έρωτες, κτλ δίνει λίγο τυράκι στον κακομοίρη Θωμά και αυτός όχι μόνο το τρώει, όχι μόνο το καταπίνει, όχι μόνο το χωνεύει αλλά θέλει και άλλο. Ερωτύλος και σαλιάρης ο Tom αλλά καλά να πάθει.

Βλέποντας τις ημέρες που περάσαμε μαζί με τη Summer, συνεχίζουμε να έχουμε μια πολύ βαρετή δουλειά και να γράφουμε ευχετήριες κάρτες (τέτοιες δουλειές μόνο στο Αμέρικα…) μέχρι να τα πάρουμε στο κρανίο και να ξεσπάσουμε εναντίον όλων, ρίχνοντας κατάρες και κατακεραυνώνοντας τον σύγχρονο τρόπο ζωής των αστικο-γιάπηδων αδερφών ψυχών Αμερικάνων.

Δεν θα επεκταθώ περισσότερο μιας που θα πρέπει όχι μόνο να δείτε την ταινία αλλά να κοσμεί και την ταινιοθήκη σας…καλά καλά τον ‘σκληρό’ σας εννοούσα.

Επίσης η ταινία έχει πολύ πολύ καλή μουσική και η 1 ώρα και τα 31 λεπτά θα περάσουν νεράκι. Ελαφρύ ποτό επιβάλλεται κατά την διάρκεια της προβολής. Ρομάντζο άλλωστε...

Εκπλήξεις: Όλη η ταινία είναι μια έκπληξη. Από τις πρώτες φορές που εντόπισε το ραντάρ μας την Chloe Grace Moretz. Την είδαμε, την βλέπουμε και θα την βλέπουμε για πολλά πολλά κινηματογραφικά χρόνια. Φτου σκόρδα... Επίσης το μενού έχει και τζάμπα βόλτα στο IKEA (μωρό μου…εκείνο το φωτιστικό θα ταίριαζε τέλεια με το καφε-γκριζο-κόκκινο κομοδίνο μας…).

Να τη δω ? Δεν απαντάω καν…

Ηθικό δίδαγμα: H ζωή συνεχίζεται.

Ατάκες / Memorabilia:
You should know up front, this is not a love story.
They used to call me Anal Girl. I was very neat and organized. (Τέλεια Zooey…!!!)
I guess we can just agree to disagree.
He believed that this time his expectations would align with reality.
‘I’m the hero of the story, don’t need to be saved.’
May 23rd was a Wednesday.
 
Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Αχ αυτή η Summer.                       
The  Summer effect.  
Κολλημένος με τη Summer.                                                                                     

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment