07 September 2014

A Long Way Down (2014)



A Long Way Down, κυρίες και κύριοι.

Βαθμολογία: Έξυπνο, γρήγορο, απολαυστικό.

Και 1 και 2 και 3 και 4 παιδιά… 4 άνθρωποι αποφασίζουν να δώσουν τέλος στη ζωή τους, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους.Ένας γιατί τον έχουν κάνει ρόμπα τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι (το δικό του σινάφι…) επειδή κουτούπωσε μια 16χρονη, μια θεία γιατί αισθάνεται αβοήθητη, μια κοπελιά γιατί δεν μπορεί να ζήσει χωρίς να ξέρει τι απέγινε στην αδερφή της που εξαφανίστηκε και ένας πιτσαδόρος γιατί απλά δεν ξέρει τι θέλει (ή μάλλον ξέρει αλλά δεν μπορεί να το πει).

Το ένα και μοναδικό τους λάθος? Είχαν όλοι την φαεινή ιδέα να πηδήξουν από ένα πολύ πολύ ψηλό κτίριο στο Λονδίνο παραμονή  Πρωτοχρονιάς. Η απόπειρα κατέληξε σε φιάσκο και κάνουν μια συμφωνία να βάλουν όλοι τα δυνατά τους και να μείνουν ζωντανοί μέχρι του Αγίου Βαλεντίνου (ίσως η δεύτερη πιο βατή μέρα για αυτοκτονίες μοναχικών ανθρώπων μετά τα Χριστούγεννα).

Πολύ καλό cast, έξυπνο σενάριο και η 1 ώρα και 35 λεπτά (στο περίπου) περνάνε με γέλιο, δάκρυ και προβληματισμό. Ακόμα μια ταινία υποσταθμός για να σκεφτούμε 2-3 πραγματάκια για μας και τους γύρω μας.

Ο Pierce Brosnan στο ρόλο του αρσενικού αντίστοιχου της Ελένης Μενεγάκη που τον κατηγόρησαν ‘άδικα’ για παιδέρα, η Toni Collette μια μόνη και μοναχική μάνα που τραβά τον Γολγοθά της καθημερινά, η Imogen Poots με στυλάκι αφήστε τον τρελό στην τρέλα του και ο Aaron Paul ως αποτυχημένος μουσικός που γενικότερα ‘δεν ξέρει – δεν θέλει – δεν μπορεί’.

Εκπλήξεις: ο Sam Neill. Δωρεάν διακοπές στην Τενερίφη. Η Rosamund Pike θεά για άλλη μια φορά.

Ηθικό δίδαγμα: Οι χειρότεροι 4, μπορεί να είναι οι καλύτεροι 4. Αναλόγως πως το βλέπεις.

Μας άρεσε: η Imogen Poots και το στυλάκι της. Τρομερές ατάκες από ξανθιά γαλανομάτα αγγλιδούλα είναι είδηση όπως και να το κάνεις. Την ξαναβλέπουμε με τον Aaron Paul στο Need For Speed. 

Τραγουδάκια special : Daughter – Youth, The Irrepressibles – In This Shirt. 

 Να το δω? Να την δείτε την ταινία λέμε. Αξίζει τον χρόνο της

Ατάκες / Memorabilia:
She looked 25 to me…but she wasn’t.
Out of my way fuckers!!!
Invisibility is in fact a technical possibility.
Can you walk beside me and not behind me, because my ass isn’t my best feature?

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Martin Maureen Jess JJ – Friends For Ever
Martin Maureen Jess JJ – The Fantastic Four
Εκεί πάνω στην ταράτσα.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment