15 September 2014

House of Sand and Fog (2003)



House of Sand and Fog, κυρίες και κύριοι.

Βαθμολογία: Μακαρονάδα σπέσιαλ – έξτρα τυρί 

Μια κοπελιά (Jennifer Connelly) που είχε κάτι ψιλο-προβληματάκια αλλά τώρα τελευταία βαριέται να κουνηθεί από το κρεβάτι της και όταν δε βαριέται πάει και καθαρίζει σπίτια, βρίσκεται από το πουθενά στο δρόμο μιας που η άκαρδη πολιτεία της παίρνει το σπίτι για 500 ψωρο-δολλάρια.

Από την άλλη, τέως στρατηγός (Ben Kingsley) κάπως σκληρού και ολίγον απολυταρχικού καθεστώτος (βλέπε Ιράν...), έφυγε νύχτα από την πατρίδα του μαζί με τη φαμίλια. Αν καθόταν εκεί θα τον βλέπαμε σταυρωμένο σε καμιά πλατεία ή θα παίζαμε ποδόσφαιρο με το κεφάλι του, αλλά ο τετραπέρατος στρατηγός την έκανε για Αμέρικα και θέλει να ζήσει το Αμερικάνικο όνειρο κάνοντας 3-4-5 δουλειές ώστε η οικογένεια να επιβιώσει και να καλο-παντρέψουμε την κόρη μας.

Κάπως έτσι ξεκινά μια ιστορία αγάπης και μίσους, διαφορών σε κουλτούρες και μυαλά και παρόλο που όλα δείχνουν ότι θα βρεθεί μια λύση για όλους (π.χ. ας το κάνουμε κοινόβιο ρε παιδί μου…) στο τέλος στραβοτιμονιάζει το πράμα και δεν μπορώ να σας πω τι γίνεται γιατί πρέπει να δείτε την ταινία.

Πολύ καλή ιστορία, καλός ρυθμός και το 2ωράκι περνάει χωρίς να το καταλάβουμε. Συνοδεία αναψυκτικού ή χυμού απαραίτητη. Αν θέλουμε να μπούμε λίγο παραπάνω στο κλίμα της ταινίας τραβιέται και λίγο τσαγάκι. Όχι αλκοόλ, δεν το πίνεις, σε πίνει…

Μας άρεσε: η θεά Jennifer στα (τελευταία κινηματογραφικά) νιάτα της. Παρόλο που παίζει την μυξιάρα-κοιμισμένη δείχνει (και μας τα δείχνει…) ότι το έχει γενικώς και ειδικώς. Αγαπάμε Jennifer με τρέλα. Ο Sir Ben δίνει επίσης ρέστα.

Ηθικό δίδαγμα: Δεν περπατάμε ξυπόλυτοι σε μέρη που γίνονται οικοδομικές εργασίες. Τόσα και τόσα μπορούν να συμβούν.

Να τη δω? Ναι. Έτσι ξερά. Άν δεν την έχετε δει, να τη δείτε...τζάμπα γράφω?

Ατάκες / Memorabilia:
Alcohol was never a problem. (Εντάξει...σε πιστέψαμε...)
Americans, they do not deserve what they have. (πες τα ρε μεγάλε στρατηγέ...!!!)

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Σπίτι μου, σπίτι σου ή και κάπου αλλού.
Ο Στρατηγός και η Jennifer.

Χρήσιμα links / Useful links:

1 comment:

  1. ρε συ πρέπει να έχεις άπειρο χρόνο...δεν εξηγείται διαφορετικά!
    Ευχαριστούμε Νίκο....

    ReplyDelete