21 September 2014

How to Lose Friends and Alienate People (2008)



How to Lose Friends & Alienate People, κυρίες και κύριοι.

Βαθμολογία: Pegg Pegg Pegg

Ένας και καλά ψιλο-αποτυχημένος παπαράτσι made in England, προσλαμβάνεται από επίσης παπαρατσίστικη φυλλάδα της Αμερικής και πιο συγκεκριμένα του μεγάλου Αγίου Ξύλου (aka Hollywood…).

Προσπαθώντας να προσαρμοστεί στα αμερικάνικα δεδομένα θα τα κάνει όλα μαντάρα στο πέρασμα του. Πολλές γκάφες, λέμε ότι πιστεύουμε χωρίς να μασάμε τα λόγια μας και σύντομα όλοι τον βλέπουν με μισό μάτι. Στην πορεία θα πρέπει να κάνει κάποιες θυσίες και να είναι ολίγον υπηρέτης, γλείφτης των μεγάλων και τρανών ηθοποιών μιας που κάποια στιγμή θα το πάρει και ο ίδιος χαμπάρι ότι ο συμβιβασμός είναι αναπόφευκτος.

Κλασικότατος Simon Pegg και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο αγαπάμε και λατρεύουμε κάθε του ταινία. Εδώ λείπει φυσικά το έτερον ήμισυ (βλέπε Nick Frost...) αλλά με cast που περιλαμβάνει Jeff Bridges, Kirsten Dunst, Megan Fox και Gillian Anderson όλα μα όλα δένουν μια χαρά και η 1 ώρα και 43 περίπου λεπτά περνάνε ευχάριστα.

Να δω τη Megan Fox καλόγρια και υποψήφια για βραβείο ηθοποιίας και θα σκίσω το καλτσόν μου. Είχε γίνει κάποιος ντόρος για την βόλτα της στην πισίνα αλλά πλέον το έχουμε ξεπεράσει.

Εκπλήξεις: Πολλές και διάφορες, από τραβέλια μέχρι guru οδοντίατροι που πλασάρουνε κόκα.

Ηθικό δίδαγμα: Δεν τρώμε σάντουιτς μέσα σε ασανσέρ.

Μουσική: Λίγο από Killers και For Reasons Unknown μέχρι Dolce Vita.

Να τη δώ? Αν είσαι fan του Simon Pegg η απάντηση είναι θετική.

Ατάκες / Memorabilia:
The best film ever made: Con Air
Hello Cuba…
Where is the wizard dentist?

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Ένας εγγλέζος στο Άγιο Ξύλο
Alias: Clark Baxter
Animal serial killer

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment