11 September 2014

About Time (2013)



About Time, κυρίες και κύριοι.

Βαθμολογία: Χρονο-χρονική.

Ο χρόνος είναι μια έννοια σχετική (όπως και η βλακεία…). Τικ-τακ, τικ-τακ και κανείς δεν μπορεί να σταματήσει το χρόνο, αλλά ΕΥΤΥΧΩΣ υπάρχουν κάποιοι που μπορούν να ταξιδέψουν στο χρόνο (λέμε τώρα…).

Εμπρός λοιπόν μέσα στην ντουλάπα με σφιγμένες γροθιές, λίγη αυτοσυγκέντρωση και τσουπ να ‘μαστε ‘πίσω’ σε μια πιο απλή έκδοση του Back to the Future για τους μυημένους στα χρονο-ταξίδια.

Ο Domhnall Gleeson μεγάλωσε, η Rachel McAdams κλασική παρθενο-πιπίτσα σε ρόλους που την έχουν καθιερώσει (όχι δεν θα πω τίποτα απολύτως για το Ημερολόγιο…) αλλά όλα τα λεφτά είναι ο πατέρας Bill Nighy που κάνει το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να δεχτεί ένας φλωρο-κοκκινοτρίχης αγγλάκος για τα 21 του γενέθλια.

Κανά 2-3 άλλοι ολοκληρώνουν το άκρως οικογενειακό cast, βλέπε Μαμά Mary, αδερφή Kit Kat και ο τρομερός θείος Uncle D.

Μουσική καλή και παρδαλή (Jimmy Fontana - Il Mondo), αλλά όταν ο τιτανοτεράστιος Νίκος ο Σπηλιάς (aka Nick Cave) ακούγεται με το Into My Arms, είμαστε έτοιμοι για εισιτήρια διαρκείας πρώτο τραπέζι πίστα στο μαγαζί που θα παίζει αυτό το χειμώνα.

To 2ωράκι περνάει στο χαλαρό και μας κάνει να αναστενάζουμε ρίχνοντας και κάνα γελάκι κάθε τόσο. Αναψυκτικό απαραίτητο, όχι όμως αλκοόλ. Χρειάζεται νηφαλιότητα η ταινία… 

Εκπλήξεις: Πολλές και καμία. Οικογενειακή ταινία made in England για όλους και για όλες. Άντε δίνω 1-2 πόντους παραπάνω στον αλμυρο-ξινούτσικο Tom Hollander που παίζει να έχει σπάσει η χολή του και να έχει εθιστεί στην πίκρα…απλά καταπληκτικός.

Ηθικό δίδαγμα: Ο χρόνος είναι ο χειρότερος γιατρός… που λέει και ο ποιητής.

Ηθικό δίδαγμα 2: Προσοχή στην επιλογή κουμπάρου σε γάμους. Ακούς κουμπάρε?

Να τη δώ ? Ναι ρε, γιατί έγραψα τόσα...? Αξίζει λεμε...

Ατάκες / Memorabilia:
What the fuck do you want ?
Let’s talk about Kate Moss.
Yes, but no oral sex, I promise you.

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Μπρος πίσω, πίσω μπρος.   
Στο χρονοντούλαπο.

Χρήσιμα links / Useful links:

1 comment:

  1. Πολύ καλή ταινία, δείτε την ανεπιφύλακτα.

    ReplyDelete