06 September 2014

Edge Of Tomorrow (2014)



Edge Of Tomorrow, κυρίες και κύριοι.

Βαθμολογία: Προβολή, απόλαυση, πέψη.

Ό,τι και να πω για τον  μπάρμπα-Tom θα είναι λίγο. Respect και πάλι respect και ξανά respect και αν το έχω ξεχάσει να το αναφέρω, ένα μόνο θα πω: Respect.

Ο Tom έχει πλέον τη δική του κινηματογραφική σχολή, όπου το κόστος της κάθε ταινίας του πρέπει να έχει κάμποσα μηδενικά, οι τύποι στα ειδικά εφέ να έχουν πάθει μαλάκυνση (με απαραίτητη προϋπηρεσία στη Nasa) και όλως παραδόξως τώρα τελευταία διαλέγει και τις αγαπημένες μου Κυρίες (με Κ κεφαλαίο παρακαλώ…) για συμπρωταγωνίστριες.

Tom Cruise και Emily Blunt (aka Full Metal Bitch) δίνουν ρέστα ρέστα ρέστα ρέστα ρέστα μέχρι ο Tom να βρει τρόπο να ξεφύγουν από την παραλία-κόλαση-σφαγή και μετά στα καπάκια δίνουν ρέστα ρέστα ρέστα ρέστα ρέστα μέχρι να βρουν το καταραμένο Ωμέγα (Omega) χωρίς όμως να τους πάρει μυρωδιά κάνα Άλφα (Αlpha) και αποφεύγοντας με τιτανοτεράστιες προσποιήσεις που θα ζήλευε ακόμα και ο Βασίλης Σπανούλης, όλα τα άλλα μικρότερα εξωγήινα δρακουλίνια-Mimics που σε κάνουν σκόνη στο πι και φι.

1 ώρα και 50 λεπτά (στο περίπου) περνάνε στο χαλαρό με ατελείωτη δράση, με εξωγήινους που δεν μιλάνε, δεν λαλάνε αλλά σε καθαρίζουν γιατί ήρθαν στη Γη και την θέλουν έτσι για το γαμώτο. Αντί να πούνε οι πανέξυπνοι άνθρωποι, ‘Πάρτε την, χάρισμα σας’, πολεμάνε με κάτι σαν όπλα που μοιάζουν με οδοντογλυφίδες για τα άπειρα Mimics και φυσικά γίνονται σκόνη στην παραλία (όχι αυτή του DiCaprio αλλά προς Νορμανδία μεριά τρίτη απόβαση πακέτο).

Εκπλήξεις: ο φοβερός και τρομερός Brendan Gleeson που παίζει τον δυσκοίλιο στρατηγό που ακόμα και τι νούμερο βρακί φοράει να του πει ο μέγιστος Tom δεν λέει να το πιστέψει το παλληκάρι με τίποτα. Δε σε βλέπω όμως παραλία και πρώτη γραμμή στρατηγέ μου, αλλά γραφειάκι με air-condition και internet. Επίσης, ο κλασσικότερος του κλασσικού βλάχοΑμερικάνος Bill Paxton που τον συμπαθούμε τα μάλα.

Καταιγιστικός ρυθμός που παρά τις επαναλήψεις επαναλήψεις επαναλήψεις επαναλήψεις επαναλήψεις δεν σε αφήνει να χασμουρηθείς και με συνοδεία πίτσα-μπύρα-σουβλάκι-κόλα όλα μοιάζουν ιδανικά για να κερδίσουμε και αυτόν τον πόλεμο (από τον καναπέ μας φυσικά, μην ξεχνιόμαστε…).

Ηθικό δίδαγμα: Η επανάληψη είναι η μητέρα της μαθήσεως. Να μην το ξαναπώ έτσι ?

Μας άρεσε: η Emily Blunt σνομπάρει τα υπερ-όπλα και παραμένει κλασσική στην λεπιδο-μαντσέτα της που κάνει ακόμα και τον τρισάθλιο, τρισκατάρατο και πεντάμορφο Danny Trejo να σκάει από τη ζούλια του.

Live – Die – Repeat…Live – Die – Repeat…Live – Die – Repeat…

Να το δω? Ναι λέμε...

Ατάκες / Memorabilia:
On your feet maggot.
Again…again…again.
Have I something on my face ?

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
 Repeat
Alpha Omega Repeat
Οτιδήποτε έχει να κάνει με επανάληψη…

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment