16 September 2014

Rust and Bone (2012)



Rust and Bone, κυρίες και κύριοι.

Βαθμολογία: Βελγο-γαλλικό κρασί…ΑΑ

Έτσι για αλλαγή και κατόπιν παραγγελιάς (μην ανησυχείτε θα σας τακτοποιήσω όλους…) πάμε λίγο προς Ευρώπη μεριά.

Νεαρή club-όβια που τις μέρες τυχαίνει να είναι εκπαιδεύτρια σε θαλάσσιο πάρκο γνωρίζεται τυχαία μια νύχτα με μέγιστο παρταλο-σφιχτο-πηδήκουλα πορτιέρη ενός club. Κανείς τους όμως δεν ξέρει ότι αυτή η τυχαία συνάντηση θα είναι το ξεκίνημα των πάντων…των πάντων όλων.

Η Stephanie (aka Marion Cotillard) έχει ένα ψιλο-ατυχηματάκι στη δουλειά και ο Alain (aka Matthias Schoenaerts) είναι μάστορας στο να βρίσκει και να αλλάζει σαν τα πουκάμισα (που δεν έχει…) δουλειές του ‘ποδαριού’ (ξέρω ξέρω, γίνομαι κακούλης…), εκτονώνοντας λίγο από τον θυμό που έχει μέσα του ενώ παράλληλα νταντεύει τη μπεμπέκα Στεφανούλα. 

Για άλλη μια φορά δεν μπορώ να πω περισσότερα μιας που η προβολή του έργου πρέπει να γίνει από εσάς για εσάς. Θα πω μόνο ότι κάποια στιγμή αγριεύουν τα πράματα, σεξ και βία, βία και σεξ, μια μικρή δόση Lykke LiI follow rivers, σκουριά και κόκκαλο ή σκουριά μέχρι το κόκκαλο και όποιος αντέξει.

Το 2ωράκι περνάει, δεν παίρνουμε χαμπάρι και στο τέλος θέλουμε και άλλο και άλλο και άλλο. Συνοδεία χυμού ή κάτι σε ισοτονικό κρίνεται απαραίτητη. Όχι αλκοόλ.

Μας άρεσε: Παρόλο που οι γαλλίδες είναι γνωστές παγοκολόνες και πρώτες ξαδέρφες της κατάψυξης, δεν μπορούμε να μην υποκλιθούμε στην κορυφαία Marion για άλλη μια φορά. Βέβαια, και ο Matthias αγγίζει την τελειότητα με την απίστευτη απλότητα που παίζει το ζώο-κτηνάρα που για λίγα ευρώ μπορεί να σακατέψει τη γιαγιά που σου πήρε τη σειρά στην εκκλησία για να ανάψει πρώτη κερί… Άνιωθος ο Matthias και μας αρέσει.

Ηθικό δίδαγμα: Δεν παίζουμε Katy Perry σε θαλάσσια πάρκα. Ο κίνδυνος παραμονεύει.

Να τη δω? Ναι. Επειδή είμαστε Ευρωπαίοι… Είναι από τα λίγα έργα που αξίζουν τον χρόνο σας.

Ατάκες / Memorabilia:
Ça va ?
Je suis OP.
à gauche - à droite (τώρα και σε τατουάζ...) 

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Το σκουριασμένο κόκκαλο.
Ο Μπαμπάς μου, ο πάρταλος.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment