28 September 2014

Zero Dark Thirty (2012)



Zero Dark Thirty, κυρίες και κύριοι.

Βαθμολογία: Τρομοκρατική - Κατασκοπική - Biladen-ική...

Και κάπως έτσι έκανε το μεγάλο μπαμ άλλη μια κοκκινομάλλα από το California (ήρεμα εμείς οι πωρωμένοι…) που έπαιξε ολίγον τη σκύλα, ολίγον την επίμονη (12 χρόνια δεν είναι λίγα…) και μπορεί να βάλει στο βιογραφικό της ότι αυτή εντόπισε τον Osama bin Laden (ελπίζω να μη κάνει κάνα ντου η CIA μετά από αυτό το post…) ενώ τα κομμάντα έκαναν για άλλη μια φορά το πατριωτικό τους καθήκον. 

Η Jessica Chastain κυρίες και κύριοι είναι μια πράκτωρ (μαθητευόμενη του Θου-Βου…) της CIA και έχει ένα στόχο στη ζωή της: Να πιάσει (εεε…μάλλον να σκοτώσει) τον Osama bin Laden μιας που αυτός είναι το πρόσωπο του απόλυτου κακού στον πλανήτη και φταίει για όλες τις μπόμπες που σκάνε ανά την υφήλιο, για την τρύπα του όζοντος, για την απεργία των ταξί, κτλ κτλ.  
 
Κατασκοπική ταινία με δόση αληθοφάνειας για το τι έγινε σχετικά με την δολοφονία του τρισμέγιστου Οσάμα. Κάποιοι της CIA ενοχλήθηκαν απ’ τις πολλές λεπτομέρειες σχετικά με την επιχείρηση (ντου από παντού…) που έχει η ταινία και άρχισαν να διερωτώνται μήπως υπήρχε διαρροή πληροφοριών. Τι λες τώρα ρε μεγάλε…?!?! Ρουφιάνεψαν  τους ρουφιάνους...?!?! Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα λέμε.

Μεγάλο cast με κλασικό Mark Strong, αλλά δεν μπορούμε να μην υποκλιθούμε στον έναν και μοναδικό James Gandolfini (R.I.P.). Βλέπουμε διάφορα βασανιστήρια, βόμβες να σκάνε από δω και από κει και οι 2 ώρες και 30 λεπτά (οσκαρική είναι η ταινία, οπότε ανάλογη και η διάρκεια της…) περνάνε με συνοδεία μεζέ. Όχι φαγητό γιατί θα βαρυστομαχιάσουμε. Επίσης απορούμε με τον αριθμό και τη συχνότητα που η Jessica αλλάζει τις περούκες σα να ήταν πουκάμισα.

Ηθικό δίδαγμα: Πάει και ο Οσάμα. Ο επόμενος παρακαλώ… 

Ηθικό δίδαγμα 2: Αν νομίζεις ότι μιλάς στο τηλέφωνο με τη μάνα σου για να τη ρωτήσεις πως γίνεται η μπεσαμέλ και ότι δεν κρυφακούει κανείς τη μυστική οικογενειακή συνταγή, κάνεις πολύ μεγάλο λάθος. Μας ακούνε ρεεεε…!!!

Μας άρεσε: Που όλοι πιστεύαμε ότι ο τρισκατάρατος Οσάμα ήταν κάπου εκεί στις βουνοπλαγιές-σπηλιές και κρυβόταν σαν τον αρουραίο ενώ έτρωγε βολβούς. Ρε πόσο πίσω είμαστε όλοι από κατασκοπικο-ρουφιανο θέματα. Σπίτι του ήταν ο άνθρωπος, με prive χαρέμι και έβγαζε γούστα. 

Να τη δω? Θα έλεγα ναι…

Ατάκες / Memorabilia
When you lie to me, I hurt you.
In the end everybody breaks bro. It’s biology.
Motherfucker.
But bin Laden is there. And you’re gonna kill him for me.
Geronimo. (Τι πρωτότυποι αυτοί οι Αμερικάνοι…)

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Επιμονή κ’ υπομονή.
Της σκύλας τα καμώματα.
From Osama with love.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment