15 November 2014

Guardians Of The Galaxy (2014)



Guardians of the Galaxy, κυρίες και κύριοι

Βαθμολογία: Marvel-ική.

Τρέχουμε με ταχύτητα φωτός πλέον και ας ρίξουμε μια ματιά στην τελευταία ποπ-κορν-κόλα ταινία της πολύ-αγαπημένης Marvel. Τρομερό cast, από πού να αρχίσω και που να τελειώσω, τρομερή ιστορία, τρομερά εφέ και το όλο πακέτο προσφέρεται για γνήσια αμερικανο-απόλαυση. Peter Quill, Gamora, Rocket, Groot και Drax συνθέτουν την απόλυτη 5άδα γέλιου, καταστροφής όντας η μόνη σωτηρία του σύμπαντος. Κοινώς, τη βάψαμε…

Ένα παιδάκι που το απαγάγανε οι κακοί εξωγήινοι κάπου στο 1988, έγινε αντράκι και ένας από τα διασημότερα κλεφτρόνια του σύμπαντος, ενώ του αρέσει να αυτό-αποκαλείται Star-Lord ακούγοντας κασέτες και τραγούδια περασμένων δεκαετιών στο αγαπημένο του walkman!!!. Επίσης, βιρτουόζος στο χορό. Ο απόλυτος χορευταράς ήρωας κλεφτρόνι, ο ένας και μοναδικός Peter Quill κυρίες και κύριοι.

Η πρασινο-Gamora η οποία φαίνεται να είναι 3η ξαδέρφη του Hulk, άσσος στις πολεμικές τέχνες, στις δολοπλοκίες αλλά και στο πλέξιμο με διπλογυριστή σταυροβελονιά είναι η μία από τους 2 χρωματιστούς ήρωες μας. 

Ο άλλος χρωματιστός είναι ο μπλε-χτιστός πολυβιταμινούχος Drax, που αναζητά εκδίκηση μιας που ο στρατός του Ronan σκότωσε όλη του την οικογένεια. Από τότε προς ένδειξη πένθους δεν φοράει μπλούζα. Εντάξει ρε Drax χαλάρωσε…

Τα 2 κολλητήρια, το μεταλλαγμένο ρακούν Rocket αλλά και ο πολυλογάς δέντρο Groot, πολυμήχανοι και τυχοδιώκτες μέχρι υστερικού γέλιου, ολοκληρώνουν την απόλυτη ονειρική 5άδα που θα μας σώσει από την κατάρα της Αιώνιας Πέτρας (βλέπε Infinity Stone…). Που είναι όμως οι άλλες 5…? Εδώ σας θέλω, δεν σχολιάζω άλλο για πέτρες και συνεχίζω ατάραχος. 

Στο κόλπο και στα μελλοντικά φυσικά σχέδια της Marvel έχουμε τους σούπερ κακούς Ronan (κάπως σαν μια διαγαλαξιακή εκδοχή του Κόναν…), Thanos (υποκοριστικό του Θανάσης…), κτλ κτλ. Μια μικρή απορία που έχω και ‘γω ο παναθλιότατος αλλά θα τη μπαλώσουν φυσικά και θα με βουλώσουν, είναι τι απέγινε το σούπερ όπλο-καταψύκτη που και καλά πήγανε τα παλουκάρια στο τέλος του Avengers στον Collector, μιας που το μαγαζάκι του Collector είναι τώρα συμπαντο-σκόνη. Όλο και κάποιος θα βρεθεί να το μαζέψει έτσι για να έχουμε άλλη μια 2ωρη ταινία συμπαντο-καταστροφής. 

Bonus: Τρομερές ατάκες. Αναφορές σε John Stamos, Footloose και Kevin Bacon απλά θεϊκές. H κυρα-Marvel έχει ειδικευτεί τώρα τελευταία στο χούμορ. Τραγούδια από τα παλιά συνδυάζονται άψογα με την ροή της ταινίας και είναι ότι πρέπει για  να κάψουμε λίγο από το κοιλιακό μας λίπος γελώντας εδώ και κει σα χαζοχαρούμενα.  Τα εφέ κατά διαστήματα δεν παίζονται.

Ηθικό δίδαγμα: Οι 5 αταίριαστοι φίλοι μπορούν να τα καταφέρουν.   

Μας άρεσε: Η ταινία είναι κλασική Marvel-ική και έχει απ’όλα στις κατάλληλες δόσεις.  Φυσικά και πρέπει να τη δεις αλλά προσοχή στην πίτσα-μπύρα-σουβλάκι-ποπ κορν-κόλα όπου και εκεί πρέπει να είστε προσεχτικοί γιατί το φούσκωμα παραμονεύει. Μικρές και προσεκτικές δόσεις. Όχι κραιπάλες. 

Να τη δω? Ναι λέμε. Άνετα και χαλαρά.

Ατάκες / Memorabilia
I am Groot.
Well, that’s just as fascinating as the first 89 times you told me that.
Why would I put my finger on his throat?
Who put the sticks up their butts? That is cruel.
Attention, idiots.
και πολλές πολλές άλλες…

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
1 ‘άνθρωπος’ 1 κουνάβι 1 δέντρο 1 μπλε καράφλας και 1 πράσινη τύπισσα.
Οι Ήρωες του σύμπαντος. 

Χρήσιμα links / Useful links:
και πολλοί πολλοί άλλοι

No comments:

Post a Comment