02 November 2014

Hercules (2014)


Hercules, κυρίες και κύριοι. 

Βαθμολογία: Ημι-θεϊκή.

Ενώ ο βιασμός της ελληνικής μυθολογίας συνεχίζεται με ακατάπαυστους ρυθμούς από τους ξερόλες Αμερικανο-προαγωγούς εκπροσώπους του Αγίου Ξύλου (Hollywood λέμε και προσκυνάμε…) μένουμε με το στόμα ανοιχτό από το τελευταίο παραμύθι που μας πούλησαν για να ξεχάσουμε σιγά σιγά και αυτά που ξέραμε.

Ηρακλής είναι το όνομα που όλοι οι ληστές και πειρατές (ώπα…) φοβούνται μιας που μια ροπαλιά είναι αρκετή για να σπάσει 56 αυγά και να γίνει μια ομελέτα σε χρόνο ρεκόρ.

1000 χρόνια Ηρακλής. Αδερφέ ακούγεσαι…

Φυσικά τα πράματα δεν είναι και τόσο απλά. Ο Χέρκουλες (Ηρακλής στην ελληνο-αγγλικήν…) είναι στην πραγματικότητα ο αρχηγός μια σπείρας μισθοφόρων οι οποίοι έχουν ένα και μοναδικό στόχο. Να μαζεύουν χρυσάφι και να δουλεύουν για αυτόν που δίνει τα περισσότερα. Αν νομίζατε ότι ο Ηρακλής έκανε όλους τους άθλους του μόνος και τζάμπα, τότε λυπάμαι που σας πληροφορώ αλλά είστε όχι μόνο βαθιά νυχτωμένοι αλλά μαθαίνετε και στα παιδιά/ανίψια σας λάθος πράγματα.

Ο Χέρκουλες λοιπόν πάει πακέτο με τους παρακάτω συντρόφους – comrades – κομμουνιστές:

Ιόλαος o Ανιψιός, ο χάμουτζης, ο παραμυθατζής, που πιάνει μαχαίρι μόνο για να κόψει κάνα μήλο.

Autolycus o αυτοματο-λύκος από Σπάρτη μεριά ειδικός στα μαχαίρια και στους σουγιάδες τύπου MacGyver (πρέπει να γίνει και εδώ ένα αφιέρωμα για να θυμηθούμε τα νιάτα μας…).

Tydeus από Θήβα που μάλλον ξέχασε να πάρει το τρένο και είναι λίγο μουγγός από τα νεύρα του γιατί δεν τον περίμενε ο σταθμάρχης.

Atalanta η παλιοσειρά αμαζόνα (με 2 βυζά παρακαλώ…) που σε κάθε σκηνή σηκώνει πόντο πόντο την ήδη μικροσκοπική φουστίτσα της, και μένουμε με το στόμα ανοιχτό (ααα…μαζί με λίγο σαλάκι…) ρίχνοντας κατάρες για το Σκανδιναβικό νερό και τις ιδιότητές του. Το νερό θα πρέπει να φταίει, δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση…

Amphiaraus από Άργος μεριά με μια μικρή αδυναμία στο χόρτο. Εκείνα τα χρόνια τους μαστούρηδες τους λέγανε μάντηδες. 

Όλη η τρελοπαρέα λοιπόν πάει προς Γκατζολία/Γκάτζα μεριά (εεε…βλέπε Θράκη για καθαρά γεωγραφικούς και μυθολογικούς προσανατολισμούς) για να βοηθήσουμε τον εκεί βασιλιά (aka John Hurt) και να εκπαιδεύσουμε το στρατό από γεωργούς – αγελαδοτρόφους που έχει σε χρόνο ρεκόρ μιας που μας υποσχέθηκε το βάρος μας σε χρυσάφι. 

Αν οι αντοχές σας είναι περίπου στα 2 λίτρα κόκα-κόλα και 2 κουβάδες ποπ-κορν τότε το PLAY κρίνεται αναγκαίο. Αλλιώς αφήστε το για αργότερα…1 ώρα και 35 περίπου λεπτά μυθολογικής δράσης με χορηγό τις κρεατίνες του κατά τ’ άλλα συμπαθέστατου Dwayne Johnson.

Bonus: Η πρώτη και ελπίζουμε όχι η τελευταία τσιτσιδο-εμφάνιση της Irina Shayk – με καθαρό κινηματογραφο-χρόνο πάνω από 21 δευτερόλεπτα. Ακόμη απορούμε τι κάνει με τον κλαψιάρη CR7. Ρινούλα μ’ ακούς ? Πολύ κωλόπαιδο (και κλάψας…) ο Cristiano… Επίσης να κρατηθεί ένα 2λιτρο μπουκάλι νερό από το Yemanzhelinsk κάπου προς Ουράλια Όρη και Καζακστάν μεριά (για να μαθαίνουμε και κάτι της προκοπής) όπου αν υποψιαστώ ότι έχει ρίζες (και υπόριζες…) από τη Μητέρα Ελλάδα (βλέπε –helinsk ρε άσχετε…) το ελληνικό διαβατήριο της Ρινούλας είναι μονόδρομος. 

Ηθικό δίδαγμα: Ο Ηρακλής πάντα νικά.  

Μας άρεσε: Φυσικά, γιατί μας αρέσουν όλες οι ταινίες που ασχολούνται με την Ελλαδάρα μας είτε είναι σκατά είτε είναι απόσκατα.

Να τη δω? Εεεε… αν κανόνισες κάνα καφέ, τότε καλύτερα να διαλέξεις ως σύντροφό σου την καφεΐνη. To ρόλο του Joseph Fiennes ως Ευρυσθέα δεν θα τον σχολιάσω γιατί ίσως αυτo-δηλητηριαστώ.   

Ατάκες / Memorabilia
Ι am Hercules.

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Kαι οι 6 ήταν υπέροχοι.
Χέρκουλες overloaded.
Χέρκουλες και μούσκουλα.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment