15 November 2014

If I Stay (2014)



If I Stay, κυρίες και κύριοι. 
Βαθμολογία: Μεταφυσική.
Οι διακοπές μας τελειώνουν σιγά σιγά και ενώ έχουμε τελειώσει τα δρομολόγια, συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη πώρωση την πάντα αντικειμενική και ‘αυστηρή’ κριτική μέτριων ταινιών, μιας που έχουμε καιρό να δούμε κάτι καλό. Υπόσχομαι ότι θα γράψω για καμιά καλή ταινία σχετικά σύντομα. 
Η Χλόη (aka Chloe Grace Moretz) μεγάλωσε όπως είχαμε ήδη αναφέρει σε παλαιότερο post, και έμαθε να παίζει και τσέλο. Όχι βιολοντσέλο αλλά τσέλο (μεγάλη διαφορά για τους άσχετους από κλασικο-βαρετή μουσική όπως εμείς…) και πώρωση με Μπετόβεν και λοιπούς ασπρο-μαλλιάδες η μικρή Χλόη.
Η Χλόη ζει το αμερικάνικο όνειρο με cool τέως ροκάδες γονείς και ένα μικρό ξανθομπάμπουρα αδερφό. Όλα καλά και όλα ωραία, καπαρώνουμε και το μανούλι του σχολείου (πολλά υποσχόμενος cool επίσης ροκάς… κάτι σαν τον μελλοντικό K.Cobain αλλά όχι στο τόσο μελαγχολικο-ψιχεδελικό αλλά με ειδίκευση στο ‘σχολικό’ ροκ) και τον πλασάρουμε ως γκόμενο πέρα δώθε. Cool καταστάσεις γενικότερα. 
Η Χλόη είναι της κλασικής σπουδής, σα να λέμε μεγαλωμένη με γαλλικά και πιάνο, αλλά με αδυναμία στο τσέλο (καλά, εντελώς καμένη όμως…) και παραπονιόμαστε στον Αδάμ (aka Ο Γκόμενος) γιατί δεν μας γράφει και εμάς κάνα καψουρο-άσμα μιας που αγαπάμε και πονάμε. Ο Αδάμ από την άλλη, καλό και γνήσιο μουλαρο-γαϊδούρι, αρνείται πεισματικά να αποτυπώσει τον θείο έρωτα (κοινώς καψουροκαψούρα…) που νιώθει για την μικρή ξεπεταγμένη ξανθούλα σε 2 στιχάκια και 3 νότες μιας που δεν τον κόβω να ξέρει και τίποτα παραπάνω από ‘μουσική’ μιας που η λέξη και μόνο ¨Μητροπάνος¨ δεν του λέει απολύτως τίποτα στο ποταπό και μουσικο-μικρό του μυαλουδάκι. 

Το teen-ζεύγος περνάει υπέροχα, πέφτει κάνα γκολάκι που και που, τραγουδάμε σε σπίτια, γκαράζ, γήπεδα, θέατρα, μέχρι που η I wanna be a star Χλόη θέλει να πάει στο New York για να σπουδάσει και καλά κλασική μουσική (πλάκα ΜΕ κάνεις…) και ο γκόμενος έχει τις αντιρρήσεις του. Όλα αυτά σε πολλά ταινιακά πισω-γυρίσματα μιας που η Χλόη είναι παγιδευμένη στο νοσοκομείο μετά από ένα οικογενειακό τροχαίο. Θα μείνει ή θα φύγει, ιδού η απορία. Φως στο τούνελ και Αγγελική Νικολούλη θα μας βοηθήσουν όσο μπορούν.
Μπυρίτσα και πίτσα ίσως βοηθήσουν για να περάσει η 1 ώρα και τα 38 περίπου λεπτά. Σε κάτι φάσεις που έχει και κονσέρτα κλασικής μουσικής, ξηρός καρπός απαραίτητος!!!  
  
Bonus: Δεν έχει Bonus. Το νοσοκομείο ως κτίριο είναι πιστεύω πολλά χρόνια μπροστά, αλλά το αγαπημένο μας Αμέρικα τα έχει αυτά. Εμείς δεν θα τα έχουμε ποτές. 
Ηθικό δίδαγμα: Η μουσική σώζει ζωές. Οι ζώνες ασφαλείας ίσως και όχι. 
   
Μας άρεσε: Η ταινία έχει πολύ μουσική και οι μουσικόφιλοι ίσως την προτιμήσουν. Το γεγονός ότι η Χλόη βολοδέρνει ξυπόλυτη στο νοσοκομείο πέρα δώθε δεν δείχνει να απασχόλησε την παραγωγή μιας που ούτε ένα ζευγάρι κάλτσες δεν της δώσανε έτσι για το ονόρε.  
Να τη δω? Καλύτερα να προσπεράσεις. Η Χλόη έχει κάνει πολύ καλύτερα  πράγματα ως παιδί-killer-θαύμα πλάι στον 3ις-μέγιστο γκουρού τιμωρό των απανταχού κακών BigDaddy (βλέπε KickAssI για τους ασχετο-άσχετους…).  

Ατάκες / Memorabilia
Sometimes you make choices in life, and sometimes choices make you. (σοφά λόγια του πατέρα-ροκ)
Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
We love music.
Αυτός, Αυτή και το τσέλο της.  
Και αυτή το τσέλο της (παραλλαγή του ‘και αυτός το βιολί του…’)
Άμα θες να φύγεις φύγε… άμα θες να κάτσεις κάτσε…

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment