03 December 2014

Fury (2014)



Fury, κυρίες και κύριοι. 

Βαθμολογία: Πολεμική.

Ενώ η μπυρο-κοιλιά του Homeland δείχνει να μας αφήνει, χαιρόμαστε ξανά με την τροπή που έχουν πάρει τα πράματα και καθόμαστε σε αναμμένα κάρβουνα, μιας και τα ταλιμπανόπουλα έχουν περάσει πλέον στην αντεπίθεση και τα παίζουν όλα για όλα. 

Και μιας που μιλάμε για πόλεμο, ας πούμε 2-3 πράματα για την τελευταία ταινία του B.Pitt. Fury που λέτε και ξεκινάμε και μεις φουριόζοι...

Κάπου εκεί στην εξωτική Γερμανία ένα αμερικανο-τανκ κόβει βόλτες στη λάσπη πέρα δώθε με αρχηγό του ‘καμένου’ πληρώματος τον αγαπημένο μας “WarDaddyB.Pitt, και 4 άπλυτους οι οποίοι δίνουν αγώνα διαρκείας και είναι αποφασισμένοι να καθαρίσουν όλους τους Ναζί – SS – Γερμανοτσολιάδες που έχουν την ατυχία να βρεθούν στο διάβα τους. 

Οδηγός του Fury, δεν είναι άλλος από τον Μεξικανο-ταρίφα “Gordo” με συνοδηγό και πυροβολο-μαχητή τον Νέο-Ψαρούκλα “Norman”. To τρελό και άπλυτο παρεάκι συμπληρώνουν ο μ(ο)υστακοφόρος πυροβολητής  Bible” (aka ο Σημαδούρας) που του λείπει και ένα δόντι λόγω κακουχιών και δυσκοιλιότητας, αλλά και ο κιτρινοδοντιάρης, παρταλο-πάρταλος “Coon-Ass” μηχανικός, όλα τα φτιάχνω όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω, ο οποίος έχει παίξει και TWD έτσι ?

Κάποια στιγμή που λέτε σε μια από τις πολλές αποστολές του Fury, έρχεται και η καλυτερότερη. Πρέπει να φυλάξουν ένα σταυροδρόμι στη μέση του πουθενά. Τώρα γιατί αυτό το σταυροδρόμι είναι μέγιστης στρατηγικής σημασίας μη ρωτάτε και πολλά γιατί θα σας στεναχωρήσω. 

2 ώρες και 6 λεπτά στο χαλαρό και επιβάλλεται η προβολή, σφαγή των Γερμανών να συνοδευτεί με γερμανική μπυρίτσα και γερμανικό λουκάνικο - αν γίνεται από τα Lidl, για να μπούμε ακόμα πιο πολύ στο πετσί του έργου. 

Bonus: Ακόμα και στη Γερμανία, ακόμα και στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, ένας Μεξικάνος κατσαριδοκτόνος θα βρεθεί να μας πει Vamonos!!! ΈΛΕΟΣ…

Ηθικό δίδαγμα: Ο πόλεμος πόλεμο φέρνει. Και μπαμ και μπουμ οι κουμπουριές. 

Μας άρεσε: Αγαπάμε B.Pitt και παρόλο που το να σκοτώνει ‘κακούς’ γερμανούς του έχει γίνει συνήθεια, εμείς είμαστε μαζί του. Επίσης σκηνοθέτης είναι ο David Ayer (βλέπε Training Day και End of Watch, ταινίες που επίσης πρέπει να έχετε δει αν σέβεστε κινηματογραφικά τον εαυτό σας.)

Να τη δω? Ναι, γιατί έχεις καιρό να δεις μια πολεμική ταινία. Έτσι δεν είναι ?

Ατάκες / Memorabilia
She would let you fuck her for a chocolate bar.
Best job I ever had.
You are a hero buddy.

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Η ζωή στο τανκ.
Ο B.Pitt και τα παρτάλια του.
Έχει λάσπη στη Γερμανία.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment