12 December 2014

Gone Girl (2014)



Gone Girl, κυρίες και κύριοι. 

Βαθμολογία: Ψυχ-οικογενειακή.

Πλέον το Homeland έχει περάσει σε άλλη διάσταση μετά το ντου από παντού που κάνανε τα Ταλιμπανόπουλα και τολμώ να πω (get ready for body-bags…!!!), ότι ίσως είναι η κορυφαία σειρά που έχουν δει τα ήδη κατεστραμμένα ματάκια μου, από άποψη υπόθεσης και πλοκής – με μηδενικά εφέ παρακαλώ. Αυτό το τελευταίο ήταν μπηχτή για το GameOfThrones.  

Ας πούμε όμως, 2-3 πράματα για την τελευταία ταινία του μπαρμπα-Ben (aka Ben Affleck). GoneGirl που λέτε και πάει, χάθηκε το κορίτσι. Ο κορίτσαρος-Amy (Rosamund Pike) ήθελα να πω και διορθώνω τον εαυτό μου στη στιγμή. Και συνεχίζω ακάθεκτος. Χάθηκε ή καλύτερα εξαφανίστηκε χωρίς ίχνος την ημέρα που το ‘αγαπημένο’ ζεύγος γιορτάζει την 5η του επέτειο. Κάποιοι λένε ότι τα πρώτα 7 χρόνια είναι τα δύσκολα και της φαγούρας και ότι μετά συνηθίζεις (ή τα δύσκολα ή τη φαγούρα…) αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με το μαγικό αριθμό 5. 

H όλη υπόθεση της εξαφάνισης της Ξανθιάς αγαπημένης προαστιο-συζύγου περιπλέκεται ακόμα πιο πολύ όταν στο κόλπο μπαίνει ένα κυνήγι θησαυρού (παράδοση του ζεύγους στις επετείους…συνιστώ να το αποφύγετε καλύτερα) όπου ο μπαρπα-Ben βρίσκει φακέλους με ‘στοιχεία’ εδώ και κει και πρέπει να λύσει το παζλ/γρίφο, αν θέλει να βρεθεί το έτερον ήμισυ γρήγορα και άμεσα.

Ο μπαρμπα-Ben βρίσκει προσωρινό κατάλυμα στο σπίτι της δίδυμης αδερφής του (aka Margo), οι κατεστραμμένοι και γλοιώδεις γονείς της εξαφανισμένης ξανθο-κουκλίτσας-Amy έρχονται από την εξωτική Νέα Υόρκη να βοηθήσουν και ο μύλος συνεχίζεται. Όλοι μα όλοι είναι ύποπτοι μιας που δεν θα λέγαμε ότι η Amy ήταν και η πιο αγαπητή στην πιάτσα και όλοι θα είχαν από κάτι να κερδίσουν από έναν ‘ξαφνικό’ θάνατο της.

Περισσότερα όμως δεν μπορώ να πω μιας που πρέπει να δείτε το έργο, αλλά να σας προειδοποιήσω ότι εμένα προσωπικά ΜΕ άρεσε, για πολλούς και διάφορους λόγους. Φυσικά, πρώτος και καλύτερος είναι η ψυχ-κουκλίτσα-Amy, και πλέον είμαστε σε αναζήτηση νύφης με παρόμοια ψυχ-χαρακτηριστικά μιας που θα είχε πλάκα να μένεις/συζείς/συγκατοικείς με τέτοια ‘ατομάρα’. Απλά θεά…από το Α ως το Ω!!! 

Μόνη ένσταση η κάπως μεγάλη διάρκεια της ταινίας (σχεδόν 2 ώρες και 22 λεπτά). Έτσι για να σας φτιάξω όμως, να σας πω ότι η τροπή της ταινίας μετά την 1η ώρα αλλάζει. Στην 2η ώρα ακριβώς η Αποκάλυψη. Αν αντέξετε, έχει καλώς. 

Bonus: Η R.Pike από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Ηθικό δίδαγμα: Ποτέ δεν ξέρεις. Ποτέ λέμε...ποτέ.

Μας άρεσε: H R.Pike. Αγαπάμε Rosamund με πώρωση πλέον. Επίσης, η δίδυμη αδερφή , καθώς και το μπατσο-δίδυμο που έχει αναλάβει την όλη υπόθεση είναι πολύ καλό (Kim Dickens και αγαπημένος Patrick Fugit). Ο Mr. David Fincher στην σκηνοθεσία. 

Να τη δω? Ναι λέμε...

Ατάκες / Memorabilia
Amazing fucking Amy is getting fucking married.
Go slowly. But I want it…(και το πάρτι ξεκινά…)
What have we done to each other ?

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Οικογενειακές ψυχ-αμερικάνικες ιστορίες.
Αυτός, αυτή και τα μυστήρια.
Το ψυχ-Ημερολόγιο.
Το έτερον σου ήμισυ ΔΕΝ το έχεις σε εκτίμηση.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment