05 December 2014

Nightcrawler (2014)



Nightcrawler, κυρίες και κύριοι. 

Βαθμολογία: Μοναχο-Σκοτεινή.

Η 7η σεζόν του TheMentalist έχει ξεκινήσει για τα καλά και ακόμα απορούμε γιατί συνεχίζεται το ξεχείλωμα μιας που ακόμα να συνέλθουμε από την ξενέρα του κοκκινούλη RedJohn. Ας το πάρουμε απόφαση και ας αφήσουμε τα τσακάλια στο Αμέρικα να κάνουν τα δικά τους. 

Απορημένοι λοιπόν συνεχίζουμε με μια από τις ταινίες που περιμέναμε (εγώ δηλαδή…) πως και πως. Nightcrawler κυρίες και κύριοι μια από τις τελευταίες ταινίες του πολύ-αγαπημένου JakeGyllenhaal (και η αδερφή Maggie είναι και αυτή αστεράκι-παρταλάκι από τα λίγα…) και στα ελληνικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι η ταινία λέγεται ο Νυχτο-Περιπατητής ή ο Νυχτο-Σερνο-Περιπατητής ή ο Νυχτο-Σεργιαντζής. 

Δεν αναφερόμαστε φυσικά στον 3ις μέγιστο Kurt Wagner (αγαπημένο ‘Nightcrawler’ από τους Χ-Men…) αλλά ας πούμε 2-3 πράματα για τη ‘σκοτεινή’ ταινία του παλιο-σειρά JakeG

Άλλος ένας σκοτεινός και υπόγειος ρόλος του μπαρμπα-Jake και για άλλη μια φορά κάνει μια καλή και αξιόλογη ταινία. Ο JakeG που λέτε παίρνει μια κάμερα ανά χείρας και περιφέρεται κυρίως τη νύχτα στο Λος Άντζελες για να καταγράψει τα πάντα όλα που μπορούν να πουληθούν στην TV σε χρόνο ρεκόρ και πριν προλάβει να του φάει το ψωμί κάποιος άλλος που κάνει την ίδια σκατένια δουλειά.

Κάπου όμως η αντικοινωνικότητα του και το ‘αρρωστημένο’ πάθος του για τη δουλειά τον οδηγούν να ξεφύγει λίγο περισσότερο από το κανονικό και να γίνει πιο κοκουρούκου απ’ ότι είναι συνήθως. Συνεργάτης ο απαραίτητος μπαγκλαντεζο-ινδός (επίσης πολύ καλός ο RizAhmed στο ρόλο του) που χρειάζεται λεφτά απεγνωσμένα και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα για $30.00 μεροκάματο (για την ακρίβεια νυχτοκάματο…) χωρίς βαρέα και ανθυγιεινά.

Οι ειδήσεις πωλούνται με το κομμάτι και όποιος αντέξει στην αρένα θα είναι και ο νικητής. 

1 ώρα και 54 λεπτά σκοτεινο-μοναχικής Λος Αντζελικής δράσης για αυτούς που έχουν πρόβλημα και δεν μπορούν να κλείσουν μάτι τη νύχτα. Κρασάκι σε λίγες δόσεις επιβάλλεται.

Bonus: Ένα ακόμα πέρασμα για τα συντάξιμα του αγαπημένου τεξανό-Βλαχου Bill Paxton. Αγαπάμε Bill (όχι αυτόν με το λεκέ…) με πώρωση εδώ και δεκαετίες πλέον.

Ηθικό δίδαγμα: If it bleeds, it leads…

Μας άρεσε: Γενικότερα όλα τα σκοτεινά/μοναχικά μας αρέσουν εξ ορισμού. Επίσης μας άρεσε και το τραβηγμένο μέχρι εκεί που δεν παίρνει πρόσωπο της κυρα-Rene. Άτιμα τα γεράματα, αλλά τι να κάνεις. Φρύδι-μάτι-ρουθούνι ένα και το αυτό…

Να τη δω? Ναι λέμε. Άνετα.

Ατάκες / Memorabilia
‘Ο,τι βγάζει ο στόμας του JakeG είναι πραγματικά προσεγμένο και μπορούμε να γράψουμε μια ολόκληρη ψυχο(λο)-διατριβή σχετικά με τη σύγχρονη μοναχικότητα που κάποιοι από εμάς (καλώς ή κακώς…) την έχουν υιοθετήσει ως τρόπο ζωής (πάλι καλώς ή κακώς…). Όλη η ταινία είναι ξερός και ασάλιωτος ύμνος για το πώς ένας μοναχούλης τύπος συμπεριφέρεται όσο μπορεί πιο ‘ανώδυνα’ (τόσο για ίδιο όσο και για τους υπόλοιπους…) σε μια ‘φυσιολογική’ κοινωνία. Ενδεικτικά:

You can find almost everything if you look hard enough. (ό,τι υπάρχει εκεί έξω για σας, μπορεί να το δει ο οποιοσδήποτε…Internet λέω και κλαίω…)

You have to have a business plan, before starting a business.

There are certain good things about being alone.

 A friend is a gift to give yourself. (Αξιολογότατο…)

What if my problem wasn’t that I don’t understand people, but that I don’t like them. (Πές τα ρε μεγάλε…μας πιάσαν τα ζουμιά από τη συγκίνηση…Άξιος!!!)

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Άρτος και θέαμα.
Έχω αϋπνίες.
O αντι-κοινωνικός.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment