02 December 2014

The Maze Runner (2014)



The Maze Runner, κυρίες και κύριοι. 

Βαθμολογία: Λαβυρινθική.

Οι ήρωες του TheWalkingDead αρχίζουν σιγά σιγά να μαζεύουν τα κομμάτια τους και όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο ξεκινάμε και εμείς να  σβήνουμε ένα ένα κάποια ονόματα από τη λίστα μας, μιας που οι απώλειες στην πορεία είναι αναπόφευκτες. Καλό σου ταξίδι ξανθο-πιπινο-Beth, το χαρακωμένο μουτράκι σου και η μυξοπαρθενίαση σου ΔΕΝ θα μας λείψουν καθόλου, μιας που η σειρά είναι για ήρωες και όχι για μυξιάρικα. Τώρα το πώς, ο υιός-Rick ζει ακόμα, ας μην το αναλύσω καλύτερα…

Και αφού βγάλαμε χολή, ας πάμε να μπλέξουμε λίγο σε μυστήριες και λαβυρινθικές καταστάσεις. Δεν μιλάμε φυσικά για τον ξακουστό Μινώταυρο αλλά για την τελευταία teen αμερικανιά τύπου HungerGames, το TheMazeRunner

O τίτλος στα ελληνικά μπορεί να είναι ο Λαβυρινθο-Τρεχαλατζής, αλλά ούτε και ονοματο-ανάλυση θα κάνω γιατί απλά βαριέμαι. 

Άλλη μια ταινία με νεανίες να βολοδέρνουν σε ένα λαβύρινθο που κάποιοι (μα ποιοί..?) τους βάλανε εκεί με το στανιό και μπορείτε να παρακολουθήσετε άνετα το πρώτο μέρος άλλης μιας 3λογίας που όπως μας πληροφορεί το αγαπημένο Wikipedia ανήκει στο είδος (εδώ κρατηθείτε…) young-adult post-apocalyptic science fiction. WOW…δεν ξανάγινε τέτοιο πράμα…!!!

Κάτι κουρασμένα παλικάρια είναι παγιδευμένα σε έναν λαβύρινθο που αλλάζει μορφή κάθε βράδυ ενώ ταυτόχρονα βγαίνουνε τα δρακουλίνια βόλτα και όποιος είναι τυχερός τον ήπιε με συνοπτικές διαδικασίες...γκλουπ γκλουπ!!!

Ξαφνικά έρχεται ο ήρωας (aka Dylan OBrien) ας τον πούμε Θωμά και μέσα σε 3 μέρες φέρνει τα πάνω κάτω στην ρουτινιάρικη ζωή των υπολοίπων παγιδευμένων. Σα να μην έφταναν όλα αυτά σκάει μύτη (γαλλική παρακαλώ…) και το γκομενάκι της υπόθεσης  (aka Kaya Scodelario), ας την ονομάσουμε Τερέζα, και η ηρωική έξοδος μοιάζει η μόνη λύση. 

Πολλοί και διάφοροι νέο-αμερικανο-αγγλο-ηθοποιοί που δείχνει ότι το μέλλον τους ανήκει (αλλά και το παρόν…) με πιο γνωστούς τον Thomas Brodie-Sangster (ναι ναι παίζω και στο GameOfThrones), τον Joe Adler (βλέπε TheMentalist) και τον Will Poulter (λέγε με και Νίκο Γκάλη...)-(We re the Millers, SonOfRambow) που και να θέλει να τον πάρουμε στα σοβαρά απλά δεν μπορούμε με τη φάτσα που έχει. Sorry man...

1 ώρα και 46 στο περίπου η διάρκεια για να περιμένουμε το 2ο μέρος κατά Σεπτέμβριο 2015 μεριά. Υπομονή και επιμονή μέχρι τότε. 

Bonus: Άλλο ένα σενάριο καταστροφολογίας για τη Γη και όσους μείνουν για να αλληλοφαγωθούν. Μας αρέσει…

Ηθικό δίδαγμα: Όλα είναι ένα ψέμα…

Μας άρεσε: Είπαμε στις καταστροφές είμαστε υπέρ. 

Να τη δω? Ας πάει και το παλιάμπελο. Ίσως σου αρέσει βρε…

Ατάκες / Memorabilia
Wicked is good. (δεν αναφερόμαστε στην γνωστή πορνο-βιομηχανία…αν και το σλόγκαν ‘βιτσιόζα έρχεται στο χώρο σου για γούστα’ ίσως να ταιριάζει περισσότερο στην συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά μάλλον ξεφεύγουμε από το θέμα μας…)

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Τρεχάτε ποδαράκια μου.
Ο λαβύρινθος. Μέρος 1ο.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment