25 January 2015

Cake (2014)



Cake, κυρίες και κύριοι. 

Βαθμολογία: Aniston-ική.

Έχοντας ξεκινήσει να βλέπουμε το Scorpion με ένα μάτσο ιδιοφυίες να περιφέρονται σε ένα γκαράζ και να λύνουν σταυρόλεξα, γρίφους και κάνα high-tech έγκλημα, απορούμε πως οι πραγματικοί Scorpions δώσανε τη συγκατάθεσή τους για να ντύσουν και καλά μουσικά αυτή την αμερικανο-σειρά. Μάλλον μετά τη συναυλία στη μαγευτική Σαμοθράκη πλασάρανε με τρόπο στον τιτανοτεράστιο KlausMeine να υπογράψει ένα κωλόχαρτο λέγοντας του ότι και καλά ήταν ο λογαριασμός του ξενοδοχείου. Άτιμη κοινωνία και για όλα φταίνε οι μανατζαραίοι (γνωστοί αρουραίοι…).

Μετά το φαρμάκι και τη χολή ας πάμε να δούμε την ταινία την οποία γείωσε η επιτροπή των αγαλματιδίων Oscar μιας που κάποιοι ρίξανε και αυτοί με τη σειρά τους ηλεκτρονική χολή γιατί δεν είναι υποψήφια για τον θείο Oscar η Jennifer Anisto-papadopoulos.

Cake που λέτε η τελευταία ταινία της Jennifer και ήδη υπάρχουν αντιδράσεις γιατί δεν είναι στη λίστα για υποψηφιότητα (όχι για τις εκλογές…) 1ου γυναικείου ρόλου. Εμείς παρόλο που είμαστε αντιδραστικοί εκ φύσεως (by default όπως λένε και στο χωριό μου…) δεν σχολιάζουμε την απόφαση της επιτροπής μιας που δεν μας νοιάζει ποιος θα είναι και ποιος δεν θα είναι υποψήφιος. Εμείς κους-κους και χολή θέλουμε να ρίξουμε και αυτό μας αρκεί.

Αμερικάνα μητέρα από το μαγικό L.A. που λέτε η Jennifer, κόβει βόλτες ξαπλωμένη στο αυτοκίνητο της, πάει από group therapy σε group therapy για να μπορέσει να ξεπεράσει τα προβλήματα της. Δεν σας λέμε ποια είναι αυτά γιατί θα χαλάσει η συνταγή της τούρτας (cake για τους μη κατέχοντες την αγγλικήν ζαχαροπλαστικήν…).

Όταν οι πόνοι στη μέση (λίγοι μας καταλαβαίνουν…) γίνονται ψιλοαφόρητοι και τα χάπια έχουν τελειώσει μιας που τα καταβροχθίζουμε σαν τικ-τακ παίρνουμε την απόφαση να πάμε μαζί με τη μεξικάνα δουλάρα-παραδουλεύτρα (τρομερή η AdrianaBarraza - με πέρασμα από το TheStrain παρακαλώ) στο μαγικό Μέχικο και να τσιμπήσουμε από κει ό,τι έχει ο μπαξές. 

Στην πορεία προσπαθούμε να συμβιβαστούμε και να τα ξαναβρούμε με τον σύζυγο αλλά θέλει μεγάλη προσπάθεια μιας που φάγαμε μεγάλη ήττα-πακέτο. Στον ελεύθερο μας χρόνο κάνουμε βόλτες στο σπίτι του άντρα της φίλης μας που μας άφησε και αυτή με ένα κάπως παράδοξο τρόπο. 

Ψυχοπονιάρικη ταινία γενικότερα με επίκεντρο δύσκολες ανθρώπινες καταστάσεις και η Jennifer προσπαθεί να ξεπεράσει τα ψυχ-προβλήματα της με κατανάλωση χαπιών. Στο τέλος ίσως το χωνέψει και αν δείτε την ταινία ίσως τη βοηθήσετε και σεις. Άντε και καλή σας χώνεψη. Έχετε 1 ώρα και 36 λεπτά στη διάθεση σας.

Bonus: Μικρή εμφάνιση από την CamilleGuaty (αδερφή του πανέξυπνου WOBrien αρχηγού της συμμορίας των Scorpion) και την πιπινο-BrittRobertson (βλέπε UnderTheDome).

Ηθικό δίδαγμα: Δύσκολη η ζωή, αλλά τι να κάνεις. Προχωράς με υπομονή και επιμονή. Κανείς δεν ξέρει ο χρόνος τι θα φέρει. 

Μας άρεσε: Ναι, γιατί γενικότερα μας αρέσει η μαυρίλα.

Να τη δω? Γιατί όχι...!?!

Ατάκες / Memorabilia
Way to go Nina.
That’s fucked up. That’s life.
It’s ok. Never mind.

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
H λουμπαγκο-Jennifer.
Ξεπερνώντας τα αξεπέραστα.
That’s life.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment