08 January 2015

Stonehearst Asylum (2014)



Stonehearst Asylum, κυρίες και κύριοι. 

Βαθμολογία: Τρελιάρικη.

Πάμε φουριόζοι σε άλλη μια ταινία που ίσως αξίζει το χρόνο σας μιας που το cast της είναι τρομερό και φοβερό. Μιλάμε για αστέρια και λόρδους…

Εκεί στην εξοχή και στο τρελάδικο Stonehearst προς τα τέλη του 1800 ένας νεαρούλης γιατρούλης (aka JimSturgess) πάει και καλά για να αποκτήσει εμπειρία και να γίνει και αυτός ένας τρανός και μέγιστος τρελο-γιατρός. 

Φτάνοντας λοιπόν εκεί, ο νεαρούλης γιατρούλης θα διαπιστώσει ότι αυτό το τρελάδικο είναι λίγο διαφορετικό από τα άλλα τρελάδικα και ακολουθεί μεθόδους που καμιά φορά (εεε…σχεδόν πάντα) ενθαρρύνουν την ‘τρέλα’ τον κουκουρούκου τύπων που βολοδέρνουν εκεί αντί να τους γιατρεύουν (ή τουλάχιστον να προσπαθούν να τους γιατρεύουν).

Στην πορεία όμως και σχεδόν στο μισάωρο της ταινίας το τσακάλι ο νεαρούλης γιατρούλης θα διαπιστώσει ότι κάτι δεν πάει καλά με το τρελάδικο. Κάτι βρωμάει ρε παιδί μου, πώς να το εξηγήσουμε διαφορετικά.

Μαζί όμως με τη μεγάλη και επικίνδυνη ανακάλυψη, ο νεαρούλης γιατρούλης θα δαγκώσει και τη λαμαρίνα με τη ψυχ-σούπερ γκόμενα του τρελάδικου, η οποία δεν είναι άλλη από την κυρία ElizaGraves (aka Kate Beckinsale) και δεν τον αδικούμε καθόλου μα καθόλου γι’ αυτό. Θεά η τρελο-Kate και ας πατήσαμε τα 40. Να τα λέμε αυτά.

Στη 1 ώρα και στα 48 λεπτά θα γίνει μια ψιλο-επανάσταση, θα γιορτάσουμε την πρωτοχρονιά όλοι οι τρελοί μαζί, θα ανακαλύψουμε τις μαγικές ιδιότητες του ηλεκτροσόκ και θα συνεχίσουμε να ζούμε σε αυτόν τον τρελό τρελό κόσμο. Ο sirBenKingsley σε μια άλλη καταπληκτική ερμηνεία.

Bonus: H ταινία βασίζεται σε μια από τις πολλές ιστορίες του τεράστιου EdgarAllanPoe, οπότε μια δόση μαυρίλας, σασπένς και μια ψιλο-ανατροπή να την περιμένετε προς το τέλος.

Ηθικό δίδαγμα: Ο τρελός, του τρελού, ω τρελοκομείο…

Μας άρεσε: Ναι, γιατί όλες οι ιστορίες του EAPoe είναι λίγο
καταπληκτικές.

Να τη δω? Ναι, γιατί όχι ?

Ατάκες / Memorabilia
Believe nothing what you hear, and only one half of what you see.
Misery has a way of clarifying one’s convictions.
We are your keepers.  

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Το τρελάδικο.
Ας τον τρελό στην τρέλα του.
Eliza Graves.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment