18 January 2015

St. Vincent (2014)



St. Vincent, κυρίες και κύριοι. 

Βαθμολογία: Murray-ική.

Πάμε στα καπάκια και συνεχίζουμε με μια ταινία που περιμέναμε για πολύ καιρό (όπως πάντα, εγώ περίμενα…) μιας που δεν μπορούμε να κρύψουμε τις αδυναμίες μας και η αγάπη που έχουμε για τον ένα και μοναδικό BillMurray είναι απέραντη, απύθμενη και αδιαπραγμάτευτη.

Στην τελευταία ταινία του μπαρμπα-Βασίλη η υπόθεση έχει ως εξής: Κοντή και χοντρή νοσοκόμα (aka MelissaMcCarthy) με τον μοναχογιό της (aka JaedenLieberher) και ενώ είναι στα πρόθυρα διαζυγίου μετακομίζει σε μια γειτονιά και κάνει το μεγάλο λάθος (που να ήξερε βέβαια…) να ενοικιάσει το διπλανό σπίτι από αυτό που κατοικεί ο τιτανοτεράστιος αλογομούρης, ψιλοαλκοόλας, φουγαρο-γατάκιας κύριος Vincent (aka BillMurray).

H δουλειά της νοσοκόμας (όπως μπορούν να επιβεβαιώσουν οι νοσοκόμες αναγνώστριες…) είναι κάπως απαιτητική και τα ωράρια είναι πινγκ-πονγκ. Έτσι, η κυρα-νοσοκόμα είτε το θέλει είτε όχι κάποιες φορές θα αναγκαστεί να καταφύγει στις υπηρεσίες του γείτονα babysitterVincent για το μπουμπούκι της με το αζημίωτο φυσικά.

Μ' αυτά και μ' αυτά ο παππούλης Vincent θα αναπτύξει ένα αξιαγάπητο δεσμό φιλίας με το μικρό Oliver και θα νιώσει την υποχρέωση να του μάθει τα πάντα (όλα) για τη ζωή, τη δύσκολη και ανελέητη καθημερινότητα που είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε. 

Σε γκουρμέ ρόλο χορεύτριας-πεταλουδίτσας η γκαστρωμένη ρωσίδα Daka (aka NaomiWatts) και αλογομαφιόζος ο TerrenceHoward.

Bonus: Bill Bill και Bill… 

Ηθικό δίδαγμα: Αγάπα τον γείτονα σου για να σου προσέχει το παιδί. Ίσως είσαι τυχερός και ο γείτονας σου λέγεται BillMurray. Αλλιώς ξέχασε το. 

Μας άρεσε: Ναι, γιατί μας αρέσουν τα άπαντα του μπαρπα-Βασίλη. 

Να τη δω? Yeap...αν είσαι fan του Bill. Αλλιώς άστο...

Ατάκες / Memorabilia
It is what it is.
My life is my problem.
You work, you get paid, you drink.

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Βίοι των αγίων.
Και ο άγιος φοβέρα θέλει.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment