09 January 2015

Son of a Gun (2014)



Son of a Gun, κυρίες και κύριοι. 

Βαθμολογία: Γκανγκστερική.

Μιας που ξεκινήσαμε με φόρα πάμε λίγο και μια βόλτα προς Αυστραλία μεριά για μια ταινιούλα δράσης με πιστολίδι. Son of a Gun που λέτε και όχι Son of a Bitch.

Πάμε λοιπόν στην υπόθεση: Νεαρούλης αυστραλο-παρταλάκος (BrentonThwaites) μπαίνει στην φυλάκα και εκεί για να σώσει το κωλαράκι του (κυριολεκτικά…), θα αναγκαστεί να κάνει το λακέ για ένα από τα μεγάλα αφεντικά της φυλακής (aka EwanMcGregor).

Τα 6 μηνάκια περάσανε και το κωλαράκι μας έμεινε ανέπαφο παρόλο που προκαλούσαμε τους πάντες και τα πάντα με το τραγικό gao-μούστακο που έχουμε κοτσάρει στη μάπα μας, που θα έκανε ακόμα και τον FreddieMercury να σκάει από τη ζήλια του.

Αφού το BigBoss μας έσωσε φυσικά θέλει κάτι σαν αντάλλαγμα και αυτό δεν είναι άλλο από την ελευθερία του. Έτσι απλά και τρομακτικά τέλεια οργανώνουμε μια απόδραση αλα Παλαιοκώστας από κάποιες φυλακές της Αυστραλίας, έτσι για να μη λένε ότι μόνο ο Κορυδαλλός είναι ανοχύρωτο μπουρδέλο.

Όλα τα καλά παιδιά λοιπόν τη σκαπουλάρουν από τη στενή με συνοπτικές διαδικασίες και βρίσκουν κατάλυμα σε έναν άλλο αρχιμαφιόζο, και όλοι μαζί οργανώνουν το μεγάλο κόλπο για να κάνουν τη μεγάλη μπάζα και να βγουν σε πρόωρη σύνταξη προς Καραϊβική μεριά.      

Το κόλπο όμως χαλάει στην πορεία, μια γκόμενα φταίει για όλα όπως είναι φυσικό και η παλιοπαρέα αρχίζει και διαλύεται μιας που ένας ένας τα μέλη της υποπτεύονται ο ένας τον άλλο και τα πισω-μαχαιρώματα δίνουν και παίρνουν. 

Περισσότερα στις οθόνες σας για δράση και ολίγον σασπένς με 1 ώρα και 43 λεπτά στο περίπου.

Bonus: Το κουπί το τραβάει ο EwanMcGregor αλλά και οι νεαροί (BrentonThwaites και AliciaVikander aka το δόλωμα) είναι καλοί και αποδεκτοί για τους ρόλους τους.

Ηθικό δίδαγμα: Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται.

Μας άρεσε: Ναι, καλή ιστορία με λίγη δράση και πιστολίδι.

Να τη δω? Ναι.

Ατάκες / Memorabilia
In here, we are all no-one.
You need to figure out which species you are. And you’d better do it quickly.
 
Into the light…it’s hard to believe…it’s always been ours to give…and to receive…I want to be shameless like the sun…moving into you…entering light… welcome… inch’Allah, inch’Allah… enter one…amazing grace is pouring down… fear not this light…we are of this light divine…so come…we move as one…ακούγεται προς το τέλος (Sol Seppy – Enter One) … απλά μαγικό και ΕΛΛΗΝΙΚΟ!!!

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Το μεγάλο κόλπο.
Chimpanzee Vs Bonobo.
Και μάγκας και μουστάκιας.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment