30 January 2015

Takers (2010)



Takers, κυρίες και κύριοι. 

Βαθμολογία: Κλέφτικη επίσης.

Μιας που μιλήσαμε για heist (ληστεία με πιστολίδι και μπαγιόκο στην αγγλικήν…) ας θυμηθούμε μια από τις καλύτερες ταινίες σχετικά με ληστείες – δράση – μπαμ/μπουμ, και δεν μιλάμε για το Heat – 1995 έτσι ?

Είπαμε ο HaydenChristensen είναι από τους αγαπημένους μας jedi, αλλά υπάρχει και ένας άλλος λόγος για να ασχοληθούμε με τους Takers, και αυτός δεν είναι άλλος από τον Παύλο τον Περιπατητή (aka PaulWalker – επίσης αγαπημένος) ο οποίος την μοίρα μου μέσα μας άφησε νωρίς και πήγε για κάρβουνα. RIP ρε Παύλο. 

Τρομερή παλιοπαρέα που λέτε και  τρομερό και φοβερό το cast των Takers. Η πεντάδα είναι έτοιμη για όλα – ακόμα και να κατέβει για μπασκετικό φιλικό με τα Κάτω Πετράλωνα, αλλά η ειδικότητά της είναι οι ληστείες. 

Αρχηγός ο κτηνάρας Gordon (aka IdrisElba) ο οποίος προσπαθεί να καταστρώσει σχέδια δράσης έχει όμως την παρταλο-αδερφή του που είναι πρεζόνι από τα λίγα και του τρώει κάπως την πολύτιμη ώρα του. Δεξί χέρι του Gordon, ο ξανθούλης John (aka PaulWalker) είναι ο άνθρωπος που εκτελεί τα σχέδια του bigG και αναλαμβάνει καθήκοντα οδηγού που και που. 

Ειδικός στα εκρηκτικά, ποιος άλλος…ο καπελάτος με παπιγιόν πιανίστας A.J. (aka HaydenChristensen) ο οποίος άμα λάχει πετάει και ελικόπτερα.

Το τρελό παρεάκι κλείνουν τα 2 αγαπημένα αδέρφια Jesse (aka ChrisBrown-κάνω τα μούτρα της Ρι-Αννούλας κιμά επειδή δεν έπλυνε τα πιάτα…) και Jake (aka MichaelEaly).

Μεγάλο λαμόγιο και παλιός συνεργάτης από παλιά ‘δουλειά’ ο κοντός μαγκάκος Ghost εμφανίζεται φρέσκος από τη φυλάκα και έχει σχέδιο για ληστεία και μεγάλη μπάζα (heist που λέγαμε και πιο πάνω…). Βέβαια στην υπόθεση είναι μπλεγμένοι και κάτι Ρώσοι μαφιόζοι και φυσικά 2 μπάτσοι (Jack και Eddie) που παρακολουθούν στενά την υπόθεση – δηλαδή ο MattDillon με το φιλαράκο του JayHernandez.

Δράση – ληστείες και προσωπικά δράματα όλα μαζί στο μίξερ.

1 ώρα και 42 λεπτά με πίτσα και μπύρα απαραιτήτως. 

Bonus: Η θεά ZoeSaldana λίγο πριν από το Colombiana παίρνει μια γεύση από μπαρουτοκαπνισμένες κάνες. Ο πάντα cooool P.Walker. Α ρε Παύλο! Α ρε Παύλο!! Κρίμας.

Ηθικό δίδαγμα: Για τη μεγάλη μπάζα χρειάζονται θυσίες. Επίσης τα αδέρφια πάνε πακέτο. 

Μας άρεσε:Ναι.

Να τη δω? Φυσικά.

Ατάκες / Memorabilia
All signs point to it.
Bet big, win big.
It’s in the shed.
Just me and you big brother. Let’s go.
All signs point to it. (ξανά μανά…)

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Η μεγάλη μπάζα.
Η ληστεία.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment