05 January 2015

The Drop (2014)



The Drop, κυρίες και κύριοι. 

Βαθμολογία: Ανδρική.

Το 2015 μπήκε για τα καλά και περιμένουμε (εγώ δηλαδή…) 3 και μόνο πράγματα. Μην περιμένετε φυσικά να πω υγεία, ειρήνη και χρόνια πολλά μιας που όλα αυτά μαζί είναι κομμάτι δύσκολο να τα καταφέρουμε. Το blog άλλωστε είναι ταινιακό. Περιμένουμε (με σειρά προτίμησης…) τον νέο κύκλο του TheWalkingDead, Homeland και TheStrain. Τώρα αν ξεπεταχτεί τίποτα άλλο της προκοπής (βλέπε PennyDreadful), ίσως να βρούμε λίγο χρόνο και για υπόλοιπα...

Πάμε λοιπόν με πώρωση και το 2015. Ας ξεκινήσουμε την πραμάτεια μας για το νέο χρόνο με ένα κύκνειο άσμα, έναν αποχαιρετισμό και έναν βαθύ αναστεναγμό. 

TheDrop κυρίες και κύριοι και υποκλινόμαστε στον Κύριο James Gandolfini ο οποίος μας άφησε και πήγε σε πιο δροσερά μέρη.

Ο Marv και ο Bob είναι 2 τύποι – ας υποθέσουμε ότι είναι και ξαδέρφια – που κάνουν κουμάντο στο μπαρ της γειτονιάς (βλέπε το σκληροτράχηλο Brooklyn), και δεν τα πολυβγάζουν πέρα μιας που πρέπει να πληρώσουν και τους νταβατζο-μαφιόζους Τσετσένους που πουλάνε προστασία στη μισή πόλη. 

Ο Bob (Tom Hardy) είναι λιγάκι ‘αργός’ αλλά στα καθήκοντα του αποτελεσματικός. Φυσικά μετά τη φόλα του Locke το 2013 που ήταν και μια νυσταγμένη παρένθεση μιας που έπρεπε να ρίξουμε λίγο τους ρυθμούς μας (βλέπε Inception, Warrior, Lawless και The Dark Knight Rises) περιμένουμε πως και πως τον μπαρμπα-Θωμά να τον δούμε σαν τρελό MadMax:FuryRoad και να ανατριχιάσουμε πατόκορφα. 

Στο κόλπο με απρόσμενο τρόπο μπαίνει και η ‘γυναικεία’ παρουσία της υπόθεσης, μιας που ταινία με μπαρ χωρίς θηλυκή ύπαρξη δεν γίνεται. Η Noomi Rapace κάνει τα δικά της και εμείς βλέποντας τη, αναπολούμε αξέχαστες χρυσές εποχές που έκοβε βόλτες με σκουλαρίκια παντού και πανκ μαλλί ως 3ιςμέγιστη χακερού στην ‘μαγευτική’ και ειδυλλιακή Σουηδία ως το κορίτσι με τα δρακουλιάρικα τατουάζ. 

Τη μπιριμπο-παρέα συμπληρώνει ο πάντα δυσκοίλιος, κολλημένος και κτηνάρας Matthias Schoenaerts, που ταυτόχρονα είναι και ο πρώην γκόμενος της Noomi.

Γενικότερα, όλοι θέλουν παραδάκι να ξεφύγουν από τη βαλτωμένη ζωή τους και όλοι είναι διατεθειμένοι να κάνουν το κάτι παραπάνω. Περισσότερα στις οθόνες σας για 1 ώρα και 41 λεπτά στο περίπου.

Bonus: Όλη η ηθοποιο-4άδα είναι κορυφαία. 

Ηθικό δίδαγμα: Μην τα βάζεις με τον μπάρμαν. Ακόμα και αν σου φαίνεται κομματάκι καθυστερημένος… 

Μας άρεσε: Ναι, γιατί αγαπάμε αυτές τις καμένες, Αμερικάνικες ιστορίες που νομίζεις ότι άνετα κάθε γειτονιά μιας αμερικανο-κατεστραμένης πόλης έχει και το δικό της μύθο. Ιστορία ανδρική χωρίς πολλά πολλά.
Να τη δω? Ναι, γιατί απλά η ταινία το αξίζει.

Ατάκες / Memorabilia
Ι just tend the bar.
They pressed. You blinked. Its over.
Are you doing something desperate? Again?
A viable business opportunity.
You have to be alone. You have to be alone for ever.

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
The bar.
Animal Rescue (που είναι και ο τίτλος του βιβλίου που βασίζεται η ταινία).
Τα φαινόμενα απατούν.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment