25 February 2015

50/50 (2011)



50/50, κυρίες και κύριοι. 

Βαθμολογία: Ψυχοπονιάρικη.

Τελειώνει σιγά σιγά ο Φλεβάρης και τα κρύα καλά κρατούν. Πάνε και τα Όσκαρ (θα πούμε 2-3 λόγια σε άλλο άρθρο…) και έρχεται ο Μάρτιος με την άνοιξη, τις μελισσούλες και τα ζουζούνια. Την άνοιξη οι Περπατο-Νεκροί (aka TheWalkingDead) θα συνεχίσουν την Οδύσσεια τους και ‘μεις θα τους ακολουθήσουμε πιστά και καρτερικά μπας και γίνει τίποτα συνταρακτικό.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ας πούμε κάτι για μια από τις κλασσικές και αγαπημένες ταινίες μου, το 50/50, και δεν εννοώ την ελληνική σειρά με τα τσίπουρα και το Σ.Μπουλά.

Το 50/50 που λέτε είναι μια άλλη κλασικότερη της κλασικής αμερικανιά που καταπιάνεται με ένα κάπως ψυχοπονιάρικο θέμα. Ετών 27 ο ήρωας μας, ο Adam (aka JGLevitt) είναι υγιέστατος όσο ποτέ μέχρι που ο καρκίνος του χτυπά την πόρτα. 

Ο φίλος του και γνωστός παρτάκιας Kyle (aka SRogen) θα είναι δίπλα του βράχος να του συμπαρασταθεί σε αυτές τις κάπως δύσκολες στιγμές που περνά, μιας που η κοκκινομαλλούσα καλλιτέχνιδα κοπελιά (BDHoward) του Adam την έκανε με ελαφρά και ο καπνός που άφησε πίσω της είναι ένα μικρό δείγμα σκόνης από τον καπνό που αφήνει ο Άνθρωπος Αστραπή, κοινώς Flash.

Οι γονείς του Adam το βιολί τους έχοντας να αντιμετωπίσουν τα δικά τους προβλήματα και την παρτίδα έρχεται να σώσει η τσαχπινο-γαργαλιάρα ψυχολόγος/ψυχοθεραπεύτρια Katherine (aka AnnaKendrick) η οποία θα αναλάβει να σώσει τον Adam πνευματικά, ψυχικά και προς το τέλος και σωματικά, αφού τακτοποιήσουμε ένα θεματάκι με την καθαριότητα που έχουμε. 

Καλή ταινιούλα για να περάσετε την ώρα σας και να δείτε ότι τελικά η ζωή είναι πραγματικά 50/50. Άλλες φορές σου κάθεται και άλλες όχι. 1 ώρα και 35 λεπτά με συνοδεία καλού και ποιοτικού κρασιού για να σκεφτείτε ότι τελικά το 50/50 δεν είναι και τόσο άσχημο όσο υποδηλώνουν οι πιθανότητες του.

Bonus: Αθάνατη ‘ελληνίδα’ μάνα η AnjelicaHuston που τρέχει σαν το Βέγγο για όλους και για όλα, έχοντας το παράπονο, τη μουρμούρα και το μυξόκλαμα για πρωινό. Α ρε μάνα! Α ρε μάνα!! Επίσης τίτλοι τέλους με τιτανο-τεράστιο EVedder.

Ηθικό δίδαγμα: Ο καλός και πραγματικός φίλος στην ανάγκη φαίνεται. Και ας είναι και πάρταλος. 

Μας άρεσε: Ναι.

Να τη δω? Ναι λέμε.

Ατάκες / Memorabilia
I don’t smoke, I don’t drink. I recycle.
If you were a casino game, you would have the best odds.
I fuckin’ nailed that cunt.
Did he say I’m a dick? Cos I’m not.

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Μαθήματα ζωής.
Keep It Up.
50 – 50 – %

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment