15 February 2015

Hector & the Search for Happiness (2014)



Hector & the Search for Happiness, κυρίες και κύριοι

Βαθμολογία: Ερευνητική.

Μήνας του ρομάντζου και των Όσκαρ όπως προαναφέραμε και ήδη μια τόση δα μικρή ελπίδα χαράς έχει αρχίσει να εμφανίζεται μιας που οι πολύ-αγαπημένοι μας Περπατο-Νεκροί (βλέπε TheWalkingDead) έκαναν την επανεμφάνισή τους και ξεκίνησε το παρεάκι να διαλύεται σιγά σιγά με πρώτο και καλύτερο τον παλαιστή Tyreese

Πάμε όμως να δούμε μια ερευνητική (ή διερευνητική…) ταινία από το alter ego μας στυλ ηθοποιού, τον τεράστιο SimonPegg που υποδύεται και καλά τον Hector ή καλύτερα τον ψυχίατρο δόκτορ Έκτορα. 

Ο Έκτορας που λέτε φτάνει σε ένα σημείο που δεν μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς του μιας που δεν μπορεί να βοηθήσει τον ίδιο του τον εαυτό. Νιώθει ότι είναι παγιδευμένος σε μια ατέρμονη (πω πω τι λέξη βρήκα…?!?!) ρουτίνα, χωρίς διέξοδο και σα να είναι έτοιμος να εκραγεί όπως η χύτρα της μαμάς αν δεν σηκώσεις τη βαλβίδα όταν αρχίζουν να βράζουν οι φακές. 

Δεν το πολυσκέφτεται ο Έκτορας και βρίσκει τη λύση από μόνος του. Πρέπει να βρει τι κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους, κοινώς “What makes people happy”. Παίρνουμε σακίδιο στον ώμο και ξεκινάμε τη σταυροφορία αναζήτησης της ευτυχίας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, αφήνοντας κάγκελο και ολίγον παγωτό την επί χρόνια γκόμενα/σύντροφο/νταντά, την εκπληκτική ‘γαλαζοματούσα’ αγγλιδούλα Clara (aka RosamundPike). 

Το μενού περιλαμβάνει Κίνα (αχ και πάλι αχ…), Αφρική και αγαπημένη Αμέρικα. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του ο Έκτορας θα ανακαλύψει πολλά και διάφορα νέα πράματα, νέες αντιλήψεις και φιλοσοφίες, νέες φιλίες, θα ξανασυναντηθεί με παλιούς φίλους και όλα μα όλα θα τα γράψει στο σημειωματάριό του για να μπορεί μετά να κάνει πράξη όλα όσα έμαθε σε αυτό το ταξίδι ζωής. 

Προσδεθείτε λοιπόν και πάμε να ανακαλύψουμε τι κάνει τους ανθρώπους (από τη μια πλευρά της Γης μέχρι την άλλη…) χαρούμενους και ευτυχισμένους. 1 ώρα και 49 λεπτά για να σκεφτείτε και σεις τι σας κάνει ευτυχισμένους. Λίγο κρασί και μεζεδάκι απαραίτητα.

Bonus: Θεά η R.Pike να μη τα ξαναλέμε (αγαπάμε Ρόζα με τρέλα…). Όνειρο καλοκαιρινής κινέζικης νύχτας η ‘φοιτήτρια’-πεταλουδίτσα YingLi (aka MingZhao). Επίσης εμφανίζονται ο JeanReno με το κλασικό αγελαδίσιο βλέμμα που μας αρέσει εδώ και χρόνια, καθώς και ο υπεραιωνόβιος ChristopherPlummer ως γκουρού της ψυχο-εγκεφαλο-ανάλυσης.

Ηθικό δίδαγμα: «We all have an obligation to be happy». O γκουρού μοναχός έγραψε!!!

Μας άρεσε: Φυσικά. Ό,τι κάνει ο S.Pegg μας αρέσει γιατί εκτός από το χιουμοράκι και τον αυτοσαρκασμό, πολλές φορές έχει να μας πει και 2-3 πράματα παραπάνω. 

Να τη δω? Ναι.

Ατάκες / Memorabilia
What makes people happy?
1 – Making comparisons may spoil your happiness.
2 – A lot of people think happiness means being richer or more important.
3 – Many people only see happiness in their future.
Etc…etc
It’s all of them.

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Το κυνήγι της ευτυχίας.
The pursuit of happiness. (o W.Smith - 2006 μας πρόλαβε βέβαια αλλά δεν πειράζει…)
Δεν υπάρχει ευτυχία που να κόβεται στα 3…

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment