05 February 2015

Home Sweet Hell (2015)



Home Sweet Hell, κυρίες και κύριοι. 

Βαθμολογία: Ψυχ-Σπιτική.

Μπήκε ο Φλεβάρης επιτέλους – ο μήνας του θείου Όσκαρ – και έχουμε ξεμείνει να βλέπουμε μόνο το μονότονο Stalker μιας που όλες οι άλλες σειρές είναι σε απεργία. Λίγο υπομονή ακόμα και θα αλλάξουν τα πράματα…

Μετά το σπιουνιάρικο post με τον τρομερό και φοβερό E.J.Snowden ας ελαφρύνουμε λίγο το κλίμα (όχι ότι το βαρύναμε ιδιαίτερα…) και ας δούμε κάτι σε μαύρη κωμωδία με την αγαπημένη Grey νοσοκόμα Κατερίνα.

Don και Mona Champagne (aka PatrickWilson και KatherineHeigl) που λέτε είναι το τέλειο ζευγάρι της κλασικής προαστιο-αμερικανο-οικογένειας που τα έχει όλα και συμφέρει. O Don έχει τη μαγαζάρα του και πουλάει κυρίως έπιπλα και διάφορα είδη για το σπίτι, ενώ η Mona ασχολείται με το σπίτι και τη ανατροφή των 2 τέκνων (όπως κάθε επαγγελματίας μάνα…). Η εικόνα της οικογένειας Σαμπάνια είναι σχεδόν τέλεια. Μεγάλο σπίτι, αμάξια να κυκλοφορούμε με την άνεση μας, τα παιδάκια σε ιδιωτικό σχολείο, κτλ κτλ. Το αμερικάνικο όνειρο σε όλο του το μεγαλείο λέμε. 

Όλα αυτά όμως αρχίζουν και διαλύονται όταν ο Don κάνει τη λάθος κίνηση. Προσλαμβάνει στο μαγαζί του για πωλήτρια την Σκονισμένη Ιορδάνα (aka Dusty aka JordanaBrewster) και χωρίς πολλά πολλά μιας που φαγουρίζεται και η Ιορδάνα το κέρατο είναι αναπόφευκτο για την κυρα-Mona.

Έλα όμως που η Ιορδάνα είναι μέλος σεσημασμένης σπείρας τελειωμένων και καμένων εκβιαστών και αρχίζει να ζητάει λεφτά από τον Don γιατί αλλιώς θα τα ξεράσει όλα στη γυναίκα του. Ο απεγνωσμένος Don, δεν ξέρει τι να κάνει και μιας που είναι ‘τίμιος’ και ‘ειλικρινής’ αποφασίζει να το πει αυτός πρώτος στην κυρα-Mona. Κάπου εκεί η βίδα ξελασκάρει και βγαίνουν τα μαχαίρια. Κλασική περίπτωση ξανθο-βλάβης και το πάρτι ξεκινά. 

1 ώρα και 32 λεπτά (ιδανικός χρόνος ταινίας…) με πίτσα και μπύρα για συνοδεία. 

Bonus: Επική εμφάνιση του γερόλυκου JamesBelushi. Η αγαπημένη μας Ιορδάνα αρχίζει σιγά σιγά να καταλαβαίνει ότι η καριέρα θέλει θυσίες. Όσα πιο πολλά δείχνεις, τόσο πιο μπροστά θα πας. Αγαπάμε παλιοσειρά Ιορδάνα πλέον με πώρωση. 

Ηθικό δίδαγμα: Το ξανθό είναι ψυχό. Ή θα πεις ναι σε όλα ή κάν’ την από νωρίς.

Μας άρεσε: Έτσι κ’ έτσι.

Να τη δω? Κυριακή απόγευμα για κάτι χαλαρό, χωρίς πολλά πολλά.

Ατάκες / Memorabilia
We have goals.
We will have sex on the 9th, as scheduled. Until then, you can take care of yourself.
More than the moon and the stars.
You think they did anything to you when you were younger? (tik tok tik tok)

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
American Family.
To αμερικανο-προάστιο.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment