07 February 2015

Playing It Cool (2014)



Playing It Cool, κυρίες και κύριοι. 

Βαθμολογία: Αγαπησιάρικη.

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση της αυτό-εξορίας, μήνας του θείου Όσκαρ είπαμε και φυσικά του Αγίου Βαλεντίνου ο Φλεβάρης και ας πούμε κανα 2-3 λογάκια όχι για κάνα βαρύ ρομάντζο αλλά για κάτι ελαφρύ σαν μια ρομαντική κομεντί.

PlayingItCool, και ο καημένος, τεμπελχανάς, ψιλο-αποτυχημένος συγγραφέας ChrisEvans (αφήνοντας για λίγο στη μπάντα τη στολή του CaptainAmerica), προσπαθεί να απαντήσει σε ένα από τα αιώνια ερωτήματα: Υπάρχει αγάπη? Ο αστικός μύθος λέει ότι η αγάπη είναι σα μια ζουμερή καλοψημένη μπριζόλα. Τέλεια και ζεστή στην αρχή, με το λιπάκι της να λιώνει στον ουρανίσκο (με λίγη κοκα-κόλα φυσικά…), χορταστική και σχεδόν χωρίς ψεγάδια αλλά στο τέλος μένει μόνο το κόκαλο. Αν πάλι είστε χορτοφάγοι (ναι ναι…υπάρχουν και αυτοί…) η αγάπη είναι ένα ραδίκι. Έτσι απλά.

Παρά τις όποιες δυσκολίες έχει ο C.E. για να ολοκληρώσει τη συγγραφή μιας ρομαντικής κομεντί μιας που ο μανατζαρέος τον πιέζει, έρχεται και η καταστροφή. Γνωρίζει τη μια και μοναδική – ιδανική κοπέλα (MichelleMonaghan) για να ζευγαρώσουμε αλλά η κυρία είναι δεσμευμένη. 

Οπότε, ο κακομοίρης ο C.E. αναζητά συμβουλές από την υπόλοιπη καμένη συγγραφο-παρέα (από TopherGrace, MartinStarr, AubreyPlaza μέχρι LukeWilson) για το τι να κάνει και πώς να πορευτεί. Κάποιοι του λένε να προχωρήσει και ό,τι είναι να γίνει θα γίνει, κάποιοι του λένε να κάνει πίσω και ο C.E. ζορίζεται και ‘δυσκοιλιεύεται’ ακόμα περισσότερο.

Στην τελική γινόμαστε ‘φίλοι’ (φίλοι φίλοι καριοφίλι… ), βγαίνουμε φιλο-ραντεβού (aka friend-dates στα αμερικάνικα) και ξανά μανά γυρίζουμε γύρω γύρω από τα ίδια και τα ίδια μιας που είναι (ή δεν είναι…) δυνατόν ένας τύπος και μια τύπισσα να είναι μόνο ‘φίλοι’?

Οι απαντήσεις στο μυαλό και στην καρδιά σας και όχι στις οθόνες σας.

1 ώρα και 29 λεπτά (χρόνος που αγγίζει την τελειότητα…) με γαριδάκια και αναψυκτικό μιας που πρέπει να απαντηθούν πολλά ψευτο-ερωτο-διλλήματα. 

Bonus: Πολύ καλή και έξυπνη η αναφορά/μεταφορά για τους βιβλιοφάγους σχετικά με τον Έρωτα στα χρόνια της Χολέρας του G.G.Marquez. Κάντε και σεις τη λίστα με αυτούς που θα παίρνατε στο πλοίο με την κίτρινη σημαία. Θα νιώσετε καλύτερα…

Ηθικό δίδαγμα: Ψάχνοντας θα βρεις. Το τι θα βρεις είναι μια άλλη ιστορία. 

Μας άρεσε: Δεν ξέρω – Δεν απαντώ.

Να τη δω? Γιατί όχι ?

Ατάκες / Memorabilia
Happiness & marriage do not coexist.
There is someone for everyone. Everyone except you.
Fuck the frogs.
Things can always get worse.
Live your own story and don’t worry.

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Where is the love?
Looking for love.
Looking to be loved.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment