11 April 2015

Into The Wild (2007)



Into The Wild, κυρίες και κύριοι. 

Βαθμολογία: Απλά καταπληκτική.         
    
Μεγάλο Σάββατο για τους αδερφούς ορθόδοξους Χριστιανούς, μεγάλη και σημαντική μέρα για πολλούς και διάφορους λόγους. Εμείς από τη μεριά μας , δε μπορούμε παρά να συνεχίσουμε σε υψηλές ‘ταινιακές’ πτήσεις και να σχολιάσουμε άλλη μια ταινιάρα, τη Νο2 για την ακρίβεια, που μας έχει σημαδέψει, μας έχει στοιχειώσει και θα τη θυμόμαστε για πάντα. 

IntoTheWild που λέτε ή αλλιώς ο κύριος καταπέλτης εναντίον της σύγχρονης κοινωνίας της μάζας που έχει θεοποιήσει το χρήμα, τη δουλειά, την καριέρα, το σπίτι, το αυτοκίνητο και γενικότερα όλα τα υλικά αγαθά.  

Παρακολουθούμε την ιστορία του AlexanderSupertramp, με πιστοποιητικό γέννησης ChristopherJohnsonMcCandless (aka EmileHirsch), και την πορεία του στο ‘δρόμο’. Ο Alexander αποφοιτά από το κολλέγιο (πανεπιστήμιο για τους ελληναράδες…), και αποχωρίζεται τα πάντα όλα που έχουν να κάνουν με μια κανονική, συμβατική, αστική ζωή ξεκινώντας για το μεγάλο ταξίδι. Αμάξι, κλειδιά, λεφτά, οικογένεια ανήκουν όλα στο παρελθόν. Το ταξίδι ξεκινά και είναι πάνω απ’ όλα ταξίδι πνευματικής αναζήτησης, που λίγοι έχουν τα κάρκαλα να πραγματοποιήσουν έστω και μια φορά στη ζωή τους. 

Τελικός προορισμός του ταξιδιού, η Γη της Επαγγελίας που δεν είναι άλλη από την μακρινή και παγωμένη Αλάσκα. Στο δίχρονο αυτό του ταξίδι ο πνευματικά ανήσυχος Alexander θα βιώσει μοναδικές εμπειρίες και θα γνωρίσει λογιών λογιών ανθρώπους. Κάποιους όμοιους με αυτόν, με τις ίδιες ιδέες και κοσμοθεωρίες και κάποιους αντίθετους.  

2 ώρες και 22 λεπτά τηλεοπτικής ηδονής, απόλαυσης και σκέψης. Ο SeanPenn στη σκηνοθεσία έκανε εξαιρετική δουλειά. Η φωτογραφία είναι απίστευτη. Η μουσικάρα του EVedder (Setting North, No Ceiling, Rise, Long Nights, Hard Sun, Society) άλλη μια πινελιά τελειότητας στο όλο σκηνικό. 

Bonus: Τα πάντα όλα. Από την αρχή μέχρι το τέλος η ταινία είναι κορυφαία. Τρομερό cast. Η ιστορία είναι από τις λίγες πραγματικές ιστορίες που θα πρέπει να σας ξυπνήσουν από το λήθαργό σας και να σκεφτείτε 2-3 πραγματάκια για τη ζωή που ζούμε όλοι μας.  

Ηθικό δίδαγμα: Στη ζωή αξίζουν λίγα πράματα και αυτά δεν είναι υλικά. Δυστυχώς η σύγχρονη κοινωνία με τις πραγματικά ‘απάνθρωπες’ συνθήκες της, μας αναγκάζει να επιζούμε και όχι να ζούμε. Κάντε την υπέρβαση. Θα νιώσετε καλύτερα.

Μας άρεσε: Ναι.

Να τη δω? Πρέπει.

Ατάκες / Memorabilia
I read somewhere how important it is in life not necessarily to be strong…but to feel strong.
I don’t understand why people, every fucking person, is so bad to each other so fucking often.
Some people feel they don’t deserve love. They walk away quietly into empty spaces, trying to close the gaps of the past.
When you forgive, you love. And when you love, God’s light shines on you.
Happiness only real when shared.

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Alexander Supertramp
An Alaskan adventure.
Magic Bus

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment