30 June 2015

Scott Pilgrim vs. the World (2010)



Scott Pilgrim vs. The World, κυρίες και κύριοι

Βαθμολογία: Παιχνιδιάρικη.

Σύντομα στις κάλπες (λές?) και θα τα πούμε και αυτά με την ώρα τους. Συνεχίζουμε όμως την ταινιακή μας πώρωση με μια από τις αγαπημένες ταινίες, η οποία βασίζεται σε 3ις-μέγιστο κόμικ κάπου εκεί στον εξωτικό Καναδά όπου το κρύο και το χιόνι είναι μόνιμοι σύντροφοί μας.  

Ο μάγος Scott (aka MichaelCera) που λέτε, με το τραγικό τραγο-μαλλί περούκα δεν είναι κάνας τυχαίος φλωρο-Καναδός. Είναι ο ScottPilgrim και μαζί με τα φιλαράκια του Stephen, Kim και YoungNeil έχουν μια μπάντα, τους SexBob-Omb, και θέλουν να γίνουν διάσημοι. Για να το καταφέρουν όμως αυτό, θα πρέπει να διαγωνιστούν εναντίον άλλων επίδοξων ροκ-α-στέρων. Η επίδοση του Scott είναι βαρόμετρο για την μπάντα καθώς έχει μια καινούρια κολλιτσίδα, το 17χρονο κινεζοειδές KnivesChau (aka EllenWong).

Ακολουθεί όμως ένας μικρός πανικός μιας που ο Scott συναντάει το κορίτσι των ονείρων του (στο όνειρό του φυσικά…) και για να την κατακτήσει θα πρέπει να κονταροχτυπηθεί και να εξοντώσει τους 7 τέως γκόμενους (…και γκόμενας συμπεριλαμβανομένης – it was just a phase…) της βαψομαλλούσσας RamonaFlowers (aka MaryElizabethWinstead) που του έχει πάρει τα μυαλά αλλά όχι τα μαλλιά.

Μουσικές μάχες, ξύλο και παιχνιδο-ιστορίες των ‘80s στη 1 ώρα και 48 λεπτά που διαρκεί η ταινία. Πολύς εφές, τρομερό casting (και με AnnaKendrick παρακαλώ…), τρελός ρυθμός και μουσική που και που έτσι για το ξεκάρφωμα. Ατάκες θανατηφόρες και τρελές ατακο-πάσες που θα ζήλευε και κινέζος πινκ-πονκ-ίστας με αντίπαλο βιετναμέζο γητευτή κατσαρίδων για να δούμε ποιος θα τερματίσει στο τέλος το ‘παιχνίδι’.

Bonus: Στην ταινία συμμετέχουν πολλοί και διάφοροι. Από την Αννούλα την Kendrick ντε, τον ομολογουμένως κοντό JasonSchwartzman, μέχρι τον φοβερό και τρομερό καπετάν-Αμέρικα (aka ChrisEvans) αλλά και τον αδερφό του μόνου στο σπίτι, KieranCulkin ως γκέι συγκάτοικου του ακομπλεξάριστου Scott.

Ηθικό δίδαγμα: Ιστορίες του παρελθόντος θα σε κυνηγάνε για πολύ καιρό. Κάποιες φορές ίσως σε στοιχειώσουνε κιόλας. Πάτα play και απόλαυσε το. Ο καθένας έχει τη δική του ιστορία. Όπως και ο δρόμος άλλωστε…

Μας άρεσε: Ναι.

Να τη δω? Φυσικά!!!

Ατάκες / Memorabilia
What do you play? Wow, Zelda, Tetris. That’s kind of a big question.
I’ll leave you alone for ever now.
He’s dating a fat-ass hipster chick!
You cocky cock!
… because I’m in lesbians with you.
Password : Whatever
Listen, Kung Pao Chicken…

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
7 evil exes.
X X X X X X X.
Για την Μόνικα ρε γαμώτο.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment