05 June 2015

The Age of Adaline (2015)



The Age of Adaline, κυρίες και κύριοι

Βαθμολογία: Ιατρο-βιολογικά ανεξήγητη.

Ξεκίνησε το καλοκαίρι και επίσημα, δηλαδή ημερολογιακά, και πλέον οι μέρες έχουν αρχίσει να μεγαλώνουν επικίνδυνα σε διάρκεια. Ο Ιούνιος μπήκε για τα καλά και όλοι αναμένουν ζέστες, εκτός από τους κακόμοιρους στο GameOfThrones, όπου τώρα καλοκαιριάτικα είπαν να κάνουν το μεγάλο ντου τα παγωμένα ζόμπι. Ζόμπι παντού τα τελευταία χρόνια και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Για να μην τα κάνουμε πάνω μας πάντως, θα εμπιστευτούμε και μείς το ΧιονισμένοΓιάννη (aka JohnSnow, aka ΤheBastard – ένα από τα πολλά μπάσταρδα του σεναρίου…), όχι τα φωτόσπαθα του αλλά τους λύκους του και πάμε κατηφόρα εκδρομούλα προς το Νότο μπας και τη βγάλουμε καθαρή. 

Μιας που αναφέραμε το καλοκαιράκι και τη μεγάλη διάρκεια της ημέρας, ας δούμε μια ταινία που έχει ως θέμα τη «μεγάλη διάρκεια» αλλά δεν θα σας κουράσει και πολύ. Δε μιλάμε φυσικά για κάνα μέγιστο 4ωρο έπος Bollywood αλλά για την κυρά Adaline (aka BlakeLively - γνήσιο γονίδιο made in California), τις περιπλανήσεις της και την ηλικία της.

Ποιος είπε ότι δεν πρέπει να ρωτάμε τις κυρίες για την ηλικία τους? Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται και γιατί η κυρά Adaline να φοβάται να πει την ηλικία της? Το παίζουμε ευγενικοί αλλά η Adaline παίζει κρυφτό και αυτό δεν μας αρέσει και πολύ. Θα την ξεμπροστιάσουμε την κυρά Adaline για να μάθει να παίζει μαζί μας. 

Πολλά και διάφορα κοσμο-ιστορικά γεγονότα λαμβάνουν μέρος κάπου στις αρχές του αιώνα (1908 για την ακρίβεια…) και 1η Γενάρη, 00:01 στο μακρινό Αμέρικα και στο αγαπημένο SanFransisco γεννιέται η AdalineMarieBowman. Κωλοφαρδία θα μου πεις, αλλά κάτσε, μόλις ξεκινήσαμε την ιστορία. Μετά η Adaline θα παντρευτεί, θα νοικοκυρευτεί, και θα κάνει και ένα κοριτσάκι. Χαρούμενες οικογενειακές στιγμές μέχρι που θα συμβεί ένα ατύχημα και η κυρά Adaline θα σταματήσει να μεγαλώνει. Τώρα τι και πως μην ανησυχείτε μιας που η εξήγηση θα δοθεί αλλά αν την πιστέψετε θα είστε πιο κότσοι από τους Κώτσους. 

1 ώρα και 45 λεπτά για κάνετε και εσείς ένα ταξίδι στο χρόνο με οδηγό την Adaline. Από SanFransisco δεν σκαμπάζουμε και πολλά, αλλά η Adaline θα φροντίσει για ξενάγηση και θα μας γυρίσει σε όλα τα τουριστικά. Τυρογαριδάκι και ολίγον κρασάκι για παρέα.

Bonus: Ωραία ιστορία, κάτι σαν κατεψυγμένο παραμύθι – με την καλή έννοια πάντα. Η Adaline μονοπωλεί την ιστορία και τραβάει το μακροχρόνιο Γολγοθά της για καμιά κατοσταριά χρονάκια. Εμείς μάλλον δεν θα προλάβουμε να πατήσουμε την 100άρα. Είπαμε, με 92-93 θα είμαστε ευχαριστημένοι. Να μην είμαστε και πλεονέκτες. 

Ηθικό δίδαγμα: Κάθε πράμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο. Θεωρίες συνομωσίας, θεωρίες διαστημικές, θεωρίες ιατρο-βιολογικές και ο BenjaminButton έχει νευριάσει γιατί παίζει και άλλος με το ρολόι. 

Μας άρεσε: Ναι.

Να τη δω? Γιατί όχι ?

Ατάκες / Memorabilia
She will never age another day.
Let it go.
How is this possible?
All these years you have lived, but you never had a life.
At last, at the age of 107, Adaline Bowman was by any definition dead.

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Ο μουσάτος και η κατεψυγμένη.
100 χρόνια San Fransisco.
Εκείνη Vs χρόνος, 1-0.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment