11 June 2015

Unfinished Business (2015)



Unfinished Business, κυρίες και κύριοι

Βαθμολογία: VinceVaughn-ική.

Πάει και η πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου και τα σχέδιά μας αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά. Επιστροφή στη βάση μας και theReturnOfTheKing, BackToTheRoots ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε. Κρίσιμο καλοκαίρι, κρίσιμο έτος και για να μην αρχίσουμε να τρώμε και μεις μυαλά όπως το φλωρο-iZombie ας πούμε κάτι να γελάσει το χειλάκι μας. 

UnfinishedBusiness που λέτε και ο VinceVaughn κάνει άλλη μια ταινία όπως μόνο αυτός ξέρει – και έχει κάνει 1000άδες από αυτές. Στο UnfinishedBusiness βλέπουμε την πάλη του καλού με το κακό – βλέπε υπάλληλοι εναντίον αφεντικών/επιχειρήσεων. 

Ο έντιμος οικογενειάρχης DanTrunkman (aka VinceVaughn) παλεύει με νύχια και με δόντια για να «κλείνει» δουλειές για την εταιρία στην οποία εργάζεται ως πωλητής – μπλα-μπλα-δόρος και όταν το ξανθό BigBoss-Chuck (aka SiennaMiller) του ανακοινώνει νέα μείωση αποδοχών ο κόμπος φτάνει στο χτένι. Σκιζόμαστε που σκιζόμαστε (κάποιοι στο ξύσιμο…), η εταιρία βγάζει λεφτά με τη σέσουλα και οι υπάλληλοι μειώσεις ? Δεν γίνονται αυτά τα πράματα και ο Dan επαναστατεί, παραιτείται από τη δουλειά του και ανοίγει και καλά δική του εταιρία με σκοπό να διαλύσει τα πρώην αφεντικά. 

Συνοδοιπόροι του Dan στη δύσκολη αυτή αποστολή θα είναι ο kinky γερο-Timothy (aka TomWilkinson) και ο μισο-άδειος Mike (aka DaveFranco). Ταυτόχρονα έχει ο Dan και κάποια θεματάκια στο σπίτι, μιας που η φαμίλια χρειάζεται και αυτή το χρόνο της. 

Μετά από ένα χρόνο σκληρής δουλειάς και μηδενικού αποτελέσματος, έρχεται η μεγάλη ευκαιρία για τον Dan και τα παλικάρια του να κλείσουν το deal που θα τους σώσει. Πρέπει όμως να πάμε Γερμανία και ιστορικό Βερολίνο για να κάνουμε τα τελευταία πασαλείμματα – κοινώς να σφίξουμε τα χέρια. 

Εκτός όμως από τα χέρια θα σφίξουν γενικότερα τα πράματα μιας που δεν θα είναι τόσο εύκολα όπως τα περίμενε η σούπερ ομάδα των τριών. Ταυτόχρονα στο Βερολίνο πραγματοποιούνται το γιάπικο G8, το κλασικό Octoberfest, το ακόμα πιο κλασσικό FolsomEurope – βλέπε GayParade αλλά και ο μαραθώνιος της πόλης. Χαμός και πανικός δηλαδής, οπότε φανταστείτε τι έχει να γίνει…
Θα τα καταφέρει η αγία τριάδα να κλείσει τη συμφωνία και να σώσουμε τα πάντα όλα στο τσακ?  1 ώρα και 25 λεπτά με γερμανικές μπύρες και λίγο τρέξιμο (τα όργια τα αφήνουμε στην άκρη προς το παρόν…) για να μπούμε στο κλίμα της ταινίας και μεις. 

Bonus: Τρομερό το δίδυμο των Jim (aka JamesMarsden) και Bill (aka NickFrost) - κορυφαίος και αγαπημένος ο Νικόλας ο παγωμένος που την έχει μεγάλη και που και που την επιδεικνύει κιόλας σε κάνα σκοτεινό υπόγειο γεμάτο glory-holes. Κορυφαία σκηνικά στο Berlin λέμε.  

Ηθικό δίδαγμα: Κάνε αυτό που θέλεις και άσε τους άλλους να κουρεύονται!!! Την άκρη θα τη βρούμε. Με 2-3 φίλους και πώρωση – δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω. 

Μας άρεσε: Ναι.

Να τη δω? Χαλαρά …όπως όλες του VinceVaughn.

Ατάκες / Memorabilia
You are Mr. Negative.
I know that school can be hard, honey. But you gotta go, or you ‘ll be a moron.
Mike Pancake.
Dad’s face froze.
Flugelschlagen…
American Businessman 42.

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Κάτω τα αφεντικά.
Business is business.
Flugelschlagen
How to start up a start-up.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment