22 November 2015

Shallow Hal (2001)

Shallow Hal, κυρίες και κύριοι.
Βαθμολογία: JB-φανατική.

Ας ευθυμήσουμε αυτό το χειμωνιάτικο σ-κ, με μια από τις παλιές και κλασικές ταινίες του αγαπημένου JB ή JackBlack. Ο JB είναι από τους αγαπημένους μου τύπους για πολλούς και διάφορους λόγους, μα πιο πολύ γιατί είναι από τους λίγους ανθρώπους-ηθοποιούς που και στην κανονική τους ζωή (εκτός ταινιών και Hollywood) μάλλον συμπεριφέρεται όπως ακριβώς είναι και οι ρόλοι που υποδύεται στο πανί-tv.

Τώρα τελευταία μας σερβίρει καφέ με τον πάντα γοητευτικό θείο-τζόβενο GClooney. Αν αρχίσω την πάρλα για τον φίλο JB ίσως να μην τελειώσω ποτέ. Τι να πρωτο-αναφέρω: από IceAge μέχρι KungFuPanda?  Από TheSchoolOfRock μέχρι TenaciousD (κορυφαίες μουσικο-κωμωδίες...)? 
Δεν θα πω τίποτα, αλλά θα σπαταλίσω 2-3-4 γραμμές για τον ShallowHal - 2001.

JB και GwynethPaltrow στον απόλυτο συνδυασμό ενός ερωτοχτυπημένου ζευγαριού. Φυσικά στην περίπτωσή μας ο έρωτας είναι τυφλός, κουφός και γενικά αλλοπρόσαλλος και για όλα φταίει ο μάγος-γκουρού Αντώνης (AnthonyRobbins).

O  Αντώνης που λέτε ρίχνει ένα 'ξόρκι' στον Hal (aka JB) ώστε αυτός να βλέπει τις γυναίκες
όπως είναι εσωτερικά (βλέπε εσωτερικός κόσμος, ευγένεια, καλλιέργεια, καλοσύνη, κτλ) και όχι όπως είναι στην πραγματικότητα - με βάση τα εξωτερικά τους χαρακτηριστικά.

Τώρα φυσικά ανοίγουμε μεγάλο θέμα για συζήτηση μιας που ο πόλεμος των 2 φύλων είναι δεδομένος και τα 2 στρατόπεδα καλά κρατούν. Οι μεν άντρες (βλέπε γουρούνια...) κοιτάζουν και λιγουρεύονται βυζιά και κώλους, ενώ οι Κυρίες (με Κ κεφαλαίο παρακαλώ) ψάχνουν να βρουν τον πρίγκιπα καβάλα στο άσπρο άλογο με λεπτά (και λεφτά...) αισθήματα, αίσθηση του χιούμορ και δυνατή προσωπικότητα. Φυσικά αν είναι 'δυνατός' και ο τραπεζικός λογαριασμός του πρίγκιπα (ή της οικογένειάς του) δεν μας χαλάει καθόλου.

Ο Hal που λέτε - και επανέρχομαι στην ταινία σταθμό - με την επήρεια από το ξόρκι βλέπει έναν άλλο κόσμο. Βλέπει τις γυναίκες διαφορετικά και αυτό που ακολουθεί δεν περιγράφεται με λόγια. Ο έρως για την ξανθούλα Rosemary (aka GPaltrow) χτυπάει κόκκινο και δεν μας νοιάζει τίποτα. Απίστευτες καταστάσεις με τον JB να μας θυμίζει τις πραγματικές αξίες που πρέπει να έχουμε στη ζωή μας. Φυσικά όλα είναι θέμα παιδείας, καλλιέργειας και να έχεις τα μυαλά στην κεφάλα σου, βλέποντας και προχωρώντας μπροστά με φουλ τις μηχανές και πώρωση. Δε μασάμε λέμε...

Τώρα να σας πω εγώ πώς να ζήσετε τη ζωή σας είναι μάλλον τραγικό και άκυρο, μιας που η δική μου φαντασίωση είναι ένας κόσμος ονειρικός αλα TheWalkingDead. Πάντως για γέλιο και λίγη σκέψη ταυτόχρονα, αυτό το σ-κ αξίζει να δείτε λίγο JB, παρόλο που ξέρω ότι τον θεωρείτε σαχλό και γελοίο.

Bonus: O JB από την αρχή ως το τέλος. Απλά καταπληκτικός. Επίσης, οι αδερφοί Farrelly στα καλύτερά τους. Επίσης, σε μικρό ρολάκι και το έτερον ήμισυ του JB, KyleGass.

Ηθικό δίδαγμα: Και η χοντρή έχει ψυχή. Εκτός από κιλά...

Μας άρεσε: Φυσικά.

Να τη δω? Πρέπει.

Ατάκες / Memorabilia
Hot young tail...τα σοφά λόγια του πατέρα!!!
Altrudocious... τι είπε ο δικός σου !?!?!?
The brain sees what the heart wants to feel.
You know, there are a few times in a guy's life, and i mean like 2 or 3 tops, when he comes to a crossroads,and he's gotta to decide.
Cuckooo...Cuckooo...
Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
O Hal και οι άλλες. 
Ξανθιά μεγατόνων.
Αυτός, η χοντρή και τα μάγια.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment