29 February 2016

Oscar 2016



Ο θείος Όσκαρ ξαναχτύπησε με τον μοναδικό ChrisRock να λέει πολλά και καλά πραματάκια. Κάποιοι ίσως να παρεξηγήθηκαν. Βέβαια κορυφαία του ατάκα ήταν είναι και θα είναι αυτή που είχε πει για τη γειτονιά που μεγάλωσε, «ότι μπορεί να σε πυροβολήσουν την ώρα που σε πυροβολούν». Μιλάμε για δύσκολες καταστάσεις. Γενικά είπε ότι θέλουν οι σκούροι ίσες ευκαιρίες. Τώρα αν θα τις έχουν αυτό είναι μια άλλη ιστορία, που μόνο το Άγιο Ξύλο ξέρει. 

Γενικότερα, θα θέλαμε πάλι να αναφερθούμε στον @ρχιδαρά σερίφη Ρικ (πλέον Ρικ the dick) ο οποίος μέσα σε ένα σαραντάλεπτο επεισόδιο κατάφερε να ξεχάσει την ξανθιά αρτίστα και να κουτουπώσει την αγαπημένη μας katana Michonne. Έλεος ρε katana Michonne που τον γλυκοκοίταζες τον ψυχΡικ στα τελευταία επεισόδια και έλιωνες κιόλας. Τι να πω... Πλήρης απογοήτευση για άλλη μια φορά. Πήγαν τώρα και καλά τα παλουκάρια με τον Τζίσους στο δικό τους ‘στρατόπεδο’ – hot-spot για να κάνουν deal or no deal και ο Ρικ έφαγε πάλι το λαρύγγι ενός κομπάρσου. Ξανά μανά έλεος. 

Πάμε στα Όσκαρ με τη μία όμως χωρίς να χρονοτριβούμε περισσότερο. Καλύτερη ταινία το Spotlight. Παπαδαριό, αγοράκια και θώπευση. Γνωστό και αγαπημένο μας θέμα που τα στεγανά της εκκλησίας δεν το ξέρουν, δεν το αναγνωρίζουν και γενικότερα εκείνα τα πράσινα ανθρωπάκια φταίνε για όλα. Α ρε αετέ FoxMulder, δείξε μας το δρόμο. 

Οσκαράκι για 1ο ανδρικό τσίμπησε επιτέλους ο LeonardoDiCaprio (aka Leo) για την Επιστροφή (aka theRevenant). Αγαπημένος εδώ και χρόνια με υπερπαραγωγές στην πλάτη και άπειρα Hollywood-o-χιλιόμετρα στο κοντέρ του ο Leo τα κατάφερε επιτέλους. Εγώ πάντως έτσι για να τον τσιτώσω δε θα του το έδινα. Θα του το έδινα όμως πριν από 23 χρόνια (ναι ναι καλά διαβάσατε....) για τον ρόλο του στο WhatsEatingGilbertGrape. Τώρα κάτι Ρωμαίοι και Ιουλιέτες, Τιτανικοί, Παραλίες με bitches και beaches άλλες ιστορίες ν' αγαπιόμαστε. 

Αγαλματάκι για 1ο γυναικείο για το φαβορί την BrieLarson, και για το Δωμάτιο (aka Room), που μάλλον το μισό και παραπάνω θα πρέπει ίσως να το δώσει στον πιτσιρικά JacobTremblay ο οποίος έκανε και τη διαφορά. 

Σκηνοθεσία και πάλι ο AGInarritu με την Επιστροφή (aka theRevenant), όπου μετά το τραγικό και Οσκαρικό Άνθρωπο-Πουλί (όποιος το είδε όλο μονορούφι να επικοινωνήσει πρώτα με τον ψυχολόγο του και μετά μαζί μου. Μην ανησυχείς. Γιατρεύεται...) για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τσιμπάει το χρυσό αγαλματίδιο. Ντάξει, γίνονται και αυτά, τι να κάνουμε. Να τα βάλουμε με το Άγιο Ξύλο? Δε γίνεται. Επίσης (και το μοναδικό που άξιζε με τις μπάντες) το theRevenant πήρε και το βραβείο καλύτερης φωτογραφίας. 

Τώρα για τα άλλα βραβεία, όπως πάντα ψιλο-αδιάφορα με 2-3 να κεντρίζουν όμως την προσοχή μας. Καλύτερο ντοκιμαντέρ η αγαπημένη μας Amy, όπου τα είχαμε γράψει για την AmyJadeWinehouse πριν καιρό. Κρίμα και άδικο λέμε και ξαναλέμε. Καλύτερο animation το InsideOut (με ελληνική μετάφραση Μυαλά Κουβάρια ή τα Μυαλά που Κουβαλάς ή τα Μυαλά σου και μια λίρα και του μπογιατζή ο κόπανος). Δικαίως πάντως το βραβείο στο InsideOut. Πολύ καλό και δυνατό animation. Το αγαπημένο μας ExMachina πήρε το οσκαράκι για τα εφέ-μπουφέ, και άφησε με τη φαγούρα κάτι ερασιτέχνες του είδους τύπου StarWars και MadMax. Στα καπάκια, οι μετοχές της AAVikander χτύπησαν limit-up μιας που ο 2ος γυναικείος ρόλος για το TheDanishGirl που δεν ήταν girl αλλά ήθελε να γίνει – κοινώς χλωμό δανέζικο τραβέλι με καλλιτεχνικές ανησυχίες – της έδωσαν το αγαλματίδιο να το βάλει πάνω στο τζάκι και να το δείχνει στα ξαδέρφια της. Αυτός ο EddieRedmayne είναι πολύ δυνατός τελικά, αν και αγγλάκι.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, πάνε και τα φετινά Όσκαρ που θα μας μείνουν πιο πολύ για τον ‘λευκό’ ή άσπρο ντόρο που έγινε λόγω μη υποψηφιοτήτων σκούρων ηθοποιών. Του χρόνου που θα είναι υποψήφιος ο Obama να δείτε που θα του το δώσουν, έτσι για να τους φύγει η ρετσινιά. Μας αρέσουν τα σκούρα (πως λέμε σκούρα τα πράματα βρε αδερφέ...) , βλέπουμε ΝΒΑ και white people cannot jump. Κάποια πράματα είναι δεδομένα εκ φύσεως. Τι να κάνουμε? Να τα βάλουμε με τη φύση? Αφού το είπε και ο Leo. Ο πλανήτης και η φύση κινδυνεύουν. 
Άιντε τώρα άλλον ένα χρόνο αγωνίας.

Περαστικά μας και καλή δύναμη σε όλους.

No comments:

Post a Comment