08 February 2016

Up In The Air (2009)

Up In The Air, κυρίες και κύριοι.

Βαθμολογία: Αεροπλανική.

Μετά από πολλές μέρες και πολλές ασθένειες, προσπαθούμε να συνέλθουμε για τα καλά και να είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε στα 2 μέτωπα που με αγωνία έρχονται κατά πάνω μας. Ο θείος Όσκαρ προς το τέλος του Φλεβάρη αλλά και η μεγάλη επιστροφή των Περπατο-Νεκρών (aka TheWalkingDead) και του σερίφη Ρικ παρέα με το ποίμνιό του.
Όλοι έχουν τρελαθεί ότι ο Κάπριο (βλέπε Leo) θα πάρει το αγαλματίδιο αλλά εμάς δεν μας καίγεται καρφί. Και να μην το πάρει, εμείς πάλι μπυρίτσα θα πιούμε. Για να θυμηθούμε κάτι από τα πρόσφατα παλιά, και τα κλασικά, ας πούμε κάτι για τον αγαπημένο νεσπρέσο GeorgeClooney.
Ο Γιώργος (aka RyanBingham στο έργο...) που λέτε έχει την καλύτερη δουλειά του κόσμου. Περιφέρεται από πόλη σε πόλη (με ένα κεφάλι γεμάτο χρυσάφι...) και απολύει κόσμο για λογαριασμό χέστηδων αφεντικών οι οποίοι φοβούνται τις αντιδράσεις των υπαλλήλων τους μόλις τους μπουμπουνίξουν τα μαντάτα.
Στην πορεία, το μοναχικό οδοιπορικό του Γιώργαρου θα λάβει τέλος μιας που θα πρέπει να δείξει τα κόλπα της δουλειάς, τα μυστικά αλλά και γενικότερα να εκπαιδεύσει τη νέα υπάλληλο της εταιρίας Natalie (aka AnnaKendrick) που έχει και αυτή τα δικά της σχέδια για το μέλλον.
Η “άδεια” δουλειά του George συνοδεύεται από μια ακόμα περισσότερο “άδεια” ζωή, χωρίς συναισθηματισμούς και πολλά πάρε δώσε με άλλους ανθρώπους. Θα μπορέσει όμως στην τελική ο Γιώργος να κάνει την υπέρβαση και να νιώσει κάτι επιτέλους, όταν μαζί με τη θειάρα Άλεξ (aka VeraFarmiga) φένεται να έχουν τόσα πολλά κοινά στοιχεία και περνάμε όλοι τέλεια, και ας μην είμαστε στη Μύκονο?
1 ώρα και 44 λεπτά με πολλές πτήσεις και πολλές απολύσεις. Σημεία των καιρών λέμε.
Bonus: Εκπληκτική ιδέα αλλά και ότι υπάρχει μια εταιρία κάπου εκεί έξω, στην Αμερική δηλαδή, που επειδή κάποιοι είναι κότες, τους φωνάζουν και τους πλερώνουν για να απολύουν κόσμο. Κόσμος μαγικός και ονειρεμένος.
Ηθικό δίδαγμα: Σαν βρεις το δάσκαλό σου, τότε πάρε βαθιά ανάσα γιατί θα είναι δύσκολα τα πράματα. Όλη η ζωή σε ένα σάκο.
Μας άρεσε: Φυσικά. ‘Ο, τι κάνει ο next president μας αρέσει. Γιάπικο και αμερικάνικο, αληθινό, σκληρό και απάνθρωπο. Όπως ακριβώς το θέλουμε.

Να τη δω? Βεβαίως.

Ατάκες / Memorabilia
Excellent question. Who the fuck am I?
I am a wake-up call.
I am not a fucking tour guide.
Make no mistake. We all die alone.
You don’t even know what you want.
We really appreciate your loyalty.

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Είναι πολλά τα μίλια λέμε.
10 million miles away.
O George εναντίον όλων.
The backpack theory.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment