16 April 2016

The Jungle Book (2016)

The Jungle Book, κυρίες και κύριοι.
Βαθμολογία: Της ζούγλας το ανάγνωσμα.
Ακόμα να προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε το σοκ από το τελευταίο επεισόδιο των πολυ-αγαπημένων Περπατο-Νεκρών (aka TheWalkingDead). Μας έκατσε κάπως βαρύ, σαν την προχθεσινή φασολάδα ένα πράμα. Για να ελαφρύνουμε όμως τα στομάχια μας και τα νεύρα μας, ας δούμε μια κλασική επιλογή, βγαλμένη από τις σκονισμένες συρταροθήκες της Disney, η οποία κάνει το come-back και μας ξανα-μανα-συστήνει στη μεγάλη οθόνη ένα από τα αγαπημένα μας παραμύθια.

Το Βιβλίο της Ζούγκλας (aka TheJungleBook) που λέτε, ή για τους πιο ψαγμένους, η ιστορία του παιδιού της ζούγκλας, του φοβερού και τρομερού Μόγλη (aka NeelSethi), 3ου αξάδερφου του Ταρζάν, ο οποίος έρχεται και αυτός σύντομα κοντά σας, μαζί με την αγαπημένη γελαδάρισσα MRobbie και τους κοιλιακούς του. 

Το Βιβλίο της Ζούγκλας, είναι η παλιά κλασική ιστορία για το μικρό πακιστανο-ινδο-αγοράκι που κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες βρέθηκε μόνο του στη ζούγκλα. Εκεί τα θηρία αντί να το κατασπαράξουν και να γευτούν το κοκαλιάρικο μεζεδάκι τους, το λυπούνται το μυξιάρικο και του δίνουν μια ευκαιρία να γίνει και αυτό μέλος της συμμορίας τους. 

Ο Μόγλης έχει μεγάλα κολλητιλίκια με τον μαύρο πάνθηρα (λέγε με και Puma), Bagheera, ο οποίος είναι και αυτός που τον βρήκε και αναλαμβάνει καθήκοντα γκουρού, να του δείξει δηλαδή πως να είναι ένας καθωσπρέπει Jedi στη ζούγκλα. Φυσικά, επειδή ο Μόγλης είναι μικρός και κλαψιάρης τον δίνουμε πακέτο να τον αναλάβουν οι Λύκοι, με λυκομάνα την Raksha. 

Φυσικά όμως, στη ζούγλα οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν ή να το πούμε πιο ευγενικά δεν τους επιτρέπετε να ζήσουν. Είπαμε οι νόμοι της ζούγκλας υπάρχουν για να έχουμε ειρήνη και γαλήνη. Ειρήνη, γαλήνη και άνθρωποι είναι έννοιες που δεν είναι συμβατές μεταξύ τους. Τα ζώα της ζούγκλας είναι σοφά και το ξέρουν αυτό. Με το Μόγλη στο ζουγκλο-σκηνικό, υπάρχει ένα παραθυράκι στο νόμο και ο πρώτος που θα τολμήσει να μιλήσει και να πει το σωστό, είναι ο μαγκάκος τιγράκος ShereKhan. 

Ο ShereKhan έχει ένα ψιλο-κολληματάκι με τον Μόγλη και με που τον βλέπει (ή καλύτερα τον μυρίζει..) θέλει να τον κάνει μια μπουκιά. Ο Μόγλης για να ξεφύγει από τα κοφτερά δόντια του ShereKhan, θα ξεκινήσει ένα ταξιδάκι αναψυχής στη ζούγκλα, όπου θα συναντήσει φίλους και οχτρούς. Μικρός, άβγαλτος και άμυαλος ο Μόγλης θα τους βοηθήσει όλους, αναπτύσσοντας μια ιδιαίτερη σχέση με τον αρκουδο-Baloo. Κάποια στιγμή, όμως θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον τιγράκο ShereKhan, για να μπούνε τα πράματα στη θέση τους, και να κλείσουν οι όποιοι λογαριασμοί παραμένουν ανοιχτοί. 

Bonus: Οι τρομερές και φοβερές φωνές των χαρακτήρων-ζώων είναι το κερασάκι στην τούρτα. Από, αγαπημένο αρκουδο-BillMurray, Sir BenKingsley, καθηλωτικό ChristoperWalken, φονικό IdrisElba, μέχρι τη φιδίσια ScarlettJohansson και LupitaNyong’o. Όλοι τους πραγματικά καλοί. 

Ηθικό δίδαγμα: Συνήθως στα παραμύθια το καλό πάντα νικά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ιστορία θέλει να μας δείξει ότι τα ζώα μιλάνε και ότι ο άνθρωπος είναι ολίγον πιο έξυπνος και πρακτικός από αυτά. Τώρα, πως μια αρκούδα βρίσκεται στη ζούγκλα, αυτό είναι παραμύθι που θα αναλυθεί άλλη φορά. 
Μας άρεσε? Ναι.
Να τη δω? Ναι. Καλό παραμύθι και αν έχετε και παιδιά μιας κάποιας ηλικίας ώστε να καταλαβαίνουν τι γίνεται στην όλη ιστορία και να μη χέζονται πάνω τους με το που βλέπουν τον ShereKhan, η ταινία είναι μια καλή οικογενειακή επιλογή. Όλοι αραγμένοι στον καναπέ και PLAY.


Ατάκες / Memorabilia
…for the strength of the pack is the wolf, and the strength of the wolf is the pack. (Σοφά λυκο-λόγια).
Nothing lasts for ever… How many lives is a man cub worth?


Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Ζούγκλα ενωμένη, ποτέ νικημένη.
Ο Μόγλης, το παιδί της ζούγλας.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment