27 August 2016

Paul (2011)

Τελευταίο Σ-Κ του Αυγούστου και όλοι οι γονείς τρίβουν τα χέρια τους γιατί που θα πάει θα ξεκινήσουν και φέτος τα σχολεία και θα έχουν λίγο το κεφαλάκι τους ήσυχο. Σχολείο λέμε και τα μούλικα ξινίζουν μιας που η μακρά καλοκαιρινή σιέστα φτάνει προς το τέλος της σιγά σιγά.

Ο αγαπημένος κύριος κύριος υπουργός Παιδείας (τρελό τυπάκι και ό,τι πρέπει για ρετσινο-καταστάσεις...) ανακοίνωσε κάτι υποχρεωτικά μαθήματα κολύμβησης στα δημοτικά και κλαίνε και οι πέτρες. Υποδομές μηδέν, προσωπικό μηδέν και στον πρώτο πνιγμό ενός νιάνιαρου θα είμαστε εδώ να τα πούμε. Σεπτέμβριος επίσης σημαίνει ΔΕΘ - για τους άσχετους Διεθνής (ούτε καν εθνική πλέον...) Έκθεση Θεσσαλονίκης. Μεγάλος θεσμός που αν δε μετατραπεί σε μαζική ψυχολλλογική ανάλλλυση του βορειοελλαδίτικου μιζερο-ψυχαναγκαστικού κόμπλεξ με έξτρα ημερίδα για σουβλακο-μπουγάτσα δε σώζεται η κατάσταση. Άλλος ένας τραγικός, κατατρεγμένος και άχρηστος θεσμός, ο οποίος κανείς δε ξέρει γιατί συνεχίζει να υπάρχει - 2016 φτάσαμε - (κάποτε υπήρχαν σχέδια και για μετακόμιση της ΔΕΘ εκτός Θεσσαλονίκης) - και θα έχουμε πάλι τα γνωστά. Ο coolAlexis θα μας πει τις παπαριές του, κάποιοι θα μαζευτούν να του την πουν και οι γνωστοί άγνωστοι θα βγάλουν γούστα πηγαίνοντας μετά να πιούνε τις επινίκιες μπύρες του στο ΑΠΘ. Άσυλο λέω και κλαίω.

Και μιας που μιλάμε για άσυλο, ας θυμηθούμε τον φίλο μας τον Παύλο, ο οποίος ήρθε και αυτός στον πλανήτη Γη, ζήτησε άσυλο και τα έκανε σα τα μούτρα του. Σα τα μικρά πράσινα μούτρα του. Paul που λέτε κυρίες και κύριοι.

2 φιλαράκια - κάτι σαν το Χοντρός & Λιγνός ένα πράμα - κάνουν τη βόλτα τους στο μαγικό Αμέρικα και μιας που είμαστε γνήσιοι Άγγλοι και πωρωμένοι με τα εξωγήινα πλασματάκια, ένα road-trip με όλα τα ‘εξωγήινα’ αξιοθέατα της Αμέρικα επιβάλλεται (βλέπε Area-51). Το τρομερό δίδυμο δεν είναι άλλο από τον Graeme (aka SimonPegg) και τον Clive (aka NickFrost) οι οποίοι κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Και εκεί που είναι στη γύρα τα δύο παλουκάρια, να σου πετάγεται και αυτο-συστήνεται και ο Παύλος. Μικρός, πράσινος και ολίγον αθυρόστομος. Δηλαδής βρίζει. Ο Παύλος δραπέτευσε από την κακιά Αμερικανο-κυβέρνηση όπου βρισκόταν κρατούμενος και θέλει να πάει σπίτι του.

Στην πορεία το δίδυμο που έγινε τρίδυμο, παίρνει στην παρέα και τη Ruth (aka KristenWiig) και γίνεται τετράδυμο με ένα μάθημα εξέλιξης του ανθρώπινου είδους, ευγενική χορηγία του Παύλου. Το παρεάκι το κυνηγάει φυσικά η κακή αμερικάνικη κυβέρνηση με πρωτοπαλήκαρο τον AgentZoil (JasonBateman) και αρχηγό την κακιά μέγαιρα TheBigGuy, όπου η SigourneyWeaver μη δει Alien να χωθεί και αυτή. Έλεος ρε Sigourney, φτάνει πια.

1 ώρα και 35 λεπτά, με κάτι extra-δάκια για το τέλος, έτσι για να τελειώνουμε ευχάριστα το παραμυθάκι το οποίο έγραψαν ο S.Pegg και N.Frost, μάλλον στον ελεύθερό τους χρόνο. Από τις πολλές ταινίες που έχουν γράψει&παίξει τα Αγγλο-φιλαράκια, ο Παύλος είναι από τις πιο δυνατές.

Bonus: Ο Παύλος. Με την φωνή του πάντα μαστουρωμένου SethRogen ο οποίος ακόμα και ως πράσινο ανθρωπάκι μπαφάρει ακατάπαυστα. Λίγο αγενής και λίγο βρισίδι αλλά πως αλλιώς ένα πράσινο υδροκέφαλο πλασματάκι θα μας έκανε να το αγαπήσουμε?

Μας άρεσε? Ναι. S.Pegg και N.Frost από τα αγαπημένα μας δίδυμα. Κωμωδιούλα και θα περάσει η ώρα.

Να τη δω? Ναι, γιατί είπαμε ότι ο Αύγουστος θέλει λίγο γέλιο. Σεπτέμβριος έρχεται. Τα κεφάλια μέσα.

Trailer: Δείτε το trailer του Paul εδώ.


Ατάκες / Memorabilia
I heard about England. No guns. - Not many. - Not really. Just, you know, farmers. - How are police supposed to shoot anybody?
Okay, Steven, how about cellular revivification?
Agent Mulder was my idea!
It’s Jesus shooting Charles Darwin.
What’s new fatty? - It’s not fat, Paul. It’s power. - Fat power.
Get your goddamn hands off my motherfucking junk!
Step aside, fag.
Sometimes, you just gotta roll the dice.


Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title
Μικρός, πράσινος, με παντόφλες και βρίζει.
Παύλος ο εξωγήινος.
Και φυγάς και εξωγήινος. 
Run Παύλο, run.


Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment