17 September 2016

Ghostbusters (2016)

Συνεχίζουμε με φουλ ρυθμούς το Σεπτέμβρη, ο οποίος μας κάνει τη χάρη και έχει 4 γεμάτες εβδομάδες. Σεπτέμβρης σημαίνει σταφύλι και το τέλος του ηρωικού καρπουζιού.

Αναμένουμε με αγωνία επίσης να έρθει ο Οκτώβριος, μιας που έρχονται 2-3 ταινίες που περιμένουμε εδώ και καιρό. Κάποιες καλές κόπιες από το Morgan, ίσως βοηθήσουν την κατάσταση και μας γλυτώσουν από κρίσεις πανικού. Περιμένουμε σερίφη Ρικ λέμε και δε σκεφτόμαστε τίποτα άλλο. 


Μιας που λέμε για πανικό, ας δούμε τη φόλα του καλοκαιριού που μας πέρασε και να αναφωνήσουμε μ’ ένα στόμα μια φωνή «αυτό το καταραμένο marketing», το οποίο μας έχει φάει τα συκώτια και μας έχει καταστρέψει τα μάτια άπειρες φορές. Τελευταίο θύμα, το νέο Ghostbusters, που βγήκε στους κινηματογράφους κάπου μέσα Ιουλίου και για όσους το είδαν τους συμπονώ πραγματικά και τους εύχομαι καλή ανάρρωση. Η επόμενη επίσκεψη στον οφθαλμίατρο κερασμένη από μένα.

Ξανα-μανα-ζεσταμένο φαγητό, αλλά αυτή τη φορά σε γυναικεία έκδοση 4 κυνηγών φαντασμάτων. Οι θείες (όχι από το Σικάγο...) κάνουν τα πάντα όλα για να κατατροπώσουν τα φαντάσματα που έχουν ξαμολυθεί στο μαγικό NewYork. Φαντάσματα υπάρχουν μόνο στο NewYork, μιας που καμιά άλλη πόλη δεν ήθελε να γίνει ρεζίλι και φυικά να συνεχίσουμε την ιστορία των πρώτων Ghostbusters, μια ιστορία που ξεκίνησε κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ’80.

Με όνομα βαρύ σαν ιστορία, οι κυρίες ErinGilbert (aka KristenWiig) και AbbyYates (aka MelissaMcCarthy) είναι οι μπροστάρες στην προσπάθεια αναβίωσης της παλιάς κλασικής ταινίας φαντασμάτων. Μεγάλο brand-name λέμε και μια φορά και έναν καιρό, το άσπρο φαντασματάκι ήταν από τα αγαπημένα μας αυτοκόλλητα. 

Οι Erin, Abby παρέα με τις άλλες 2 φιλενάδες τους Jillian (KateMcKinnon) και Patty (aka LeslieJones) αντί να διοργανώνουν βραδιές μπιρίμπας και να αναλύουν τη σημαντικότητα ενός στιβαρού μπικουτί, ξεκινούν να κάνουν τη Νέα Υόρκη μπάχαλο, με κάτι τρομερά υπερ-ecto-plasma-όπλα και με κινήσεις που θα ζήλευε ακόμα και ο επόμενος Kung Fu Master.

Ας ηρεμήσουμε λιγάκι να το ξανασκεφτούμε το θέμα. Εκεί που πάμε να ηρεμήσουμε, σκάει μύτη το αυστραλο-βλαχαδερό, ο διακοπές-κάνω μέχρι την επόμενη ταινία Thor, ο ChrisHemsworth σε ρόλο βλάκα ρεσεψιονίστ. Έχουμε ένα θέμα στο να σηκώνουμε τα τηλέφωνα, καφέ δε ξέρουμε να κάνουμε, αλλά το λευκό μπλουζάκι και το τζιν παντελονάκι είναι τα εφόδια για άλλη μια οσκαρική ερμηνεία. Καλό το μπαγιόκο ρε Chris, αλλά περιορίσου στον Thor ρε ψηλέ. Άσε τις δευτεράτζες και μη μας τσιτώνεις και συ.

1 ώρα και 48 λεπτά το όλο θέμα για όσους  αντέξουν.

Bonus: Σχεδόν όλοι, δηλαδή αυτοί που μπορούσαν και είναι ζωντανοί, οι παλιοί ήρωες των πρώτων Ghostbusters, κάνανε ένα ψιλο-πέρασμα είτε με μικρούς ρόλους (βλέπε BillMurray, SigourneyWeaver, κ.ά.) είτε στην παραγωγή (βλέπε DanAykroyd) της ταινίας. Έτσι για να τους θυμόμαστε.   

Μας άρεσε? Μάλλον όχι.

Να τη δω? Αν έχετε χρόνο και διάθεση για λίγο ταξιδάκι στην αθάνατη δεκαετία ΄80, καλύτερα να δείτε το παλιό, το γνήσιο, το κλασικό, κάπου στο 1984.

Trailer: Δείτε το trailer του Ghostbusters εδώ.

Ατάκες / Memorabilia
Ain’t no bitches gonna hunt no ghosts. 
You spell “science” with a Y. 
I was told that I have a very disturbing scream.
It’s 2040. Our president is a plant.
Safety lights are for dudes!!!

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title
Who you gonna call?
Ghostbusters – female edition
Αυτές και τα φαντάσματα.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment