09 September 2016

Imperium (2016)


Σεπτέμβριος λέμε, και πολλά σημαντικά γεγονότα στην ατζέντα μας. Πρώτη και καλύτερη όπως είπαμε η τραγική ΔΕΘ με coolAlexis να αναμένεται να πει τις κλασικές του παπαριές, 5-6 πορείες με καφεδάκι στο χέρι, 3-4 να τα κάνουν μπάχαλο και 2-3 να βγάζουν γούστα. Σεπτέμβριος επίσης σημαίνει ότι έχει μείνει ένας μόνο μήνας ακόμα για την επιστροφή του αρχιδαρά σερίφη Ρικ και της παλιοπαρέας του.

Εβδομάδα χαλάρωσης και ξεκοκαλίσαμε τον πρώτο κύκλο του StrangerThings. 8 επεισόδια που βλέπονται με άνεση, σα μια μεγάλη ταινία αφιερωμένη στην φλωρο-geek (υπο)κουλτούρα της Αμερικής κατά τη δεκαετία του ’80, η οποία έχει αφήσει ανεξίτηλα σημάδια και σάρωσε στο πέρασμά της κυριολεκτικά όλη την υφήλιο. Ηρωικά BMX, ασύρματοι, ATARI, Στάθης Ψάλτης, τι να πρωτοθυμηθείς. There is nothing like the ‘80s.  

Αύριο 11 Σεπτέμβρη θυμόμαστε μία από τις ιστορικότερες μέρες της σύγχρονης παγκόσμιας ιστορίας με το ντου από παντού που κάνανε τα παλουκάρια στο κέντρο του καπιταλιστικού και αγαπημένου Αμέρικα. Ημέρα μνήμης για το δυτικό πολιτισμό αλλά και τους μαντιλοφορεμένους μουλάδες. Σε καμιά 20αριά χρόνια όταν όλα βγουν στη φόρα, θα δείτε που όσοι θα θυμούνται αυτή τη μέρα θα τρίβουν μάτια και αυτιά. Θεωρίες συνωμοσίας λέμε ως εκεί που δε χωράει ανθρώπινος νους. Έτυχε και πρόεδρας να ήταν ο αγαπημένος G.W. και γελάσαμε ακόμα περισσότερο. Μπα σε καλό του...

Και μιας που αναφερθήκαμε σε θεωρίες συνωμοσίας, ας ρίξουμε μια ματιά σε μια πρόσφατη ταινία, με παρόμοιο θέμα. Ως γνωστόν το Αμέρικα είναι τόσο τραγικό και γελοίο (και το Ελλάντα φυσικά, αλλά για άλλους λόγους...) τόσο ποικιλόμορφο που μας διασκεδάζει αφάνταστα. Μέσα στην παράνοια που λέτε του Αμέρικα, ένας πράκτορας του FBI, λέγε με και Harry, θα γίνει μυστικός και νηστικός, και θα διεισδύσει σε μια ναζιστική οργάνωση για να κατασκοπεύσει τα παληκάρια-μέλη της.

Ο τρομερός και φοβερός πράκτορας δεν είναι άλλος από τον NateFoster (aka DanielRadcliffe, aka Δανιήλ aka HarryPotter aka SwissArmyMan aka 1ο αξάδερφος της JodieFoster και του BenFoster). Όπως καταλαβαίνετε είναι ‘πράκτορας’ με τα όλα του, αλλά έχει ακόμα να φάει πολλά ψωμιά για να πλησιάσει την αποτελεσματικότητα και το χάρισμα του Πράκτωρ Θου-Βου ή έστω του 007.

Ο κοντός και κοντοκουρεμένος Nate που λέτε, θα μπει σιγά σιγά στα κόλπα της Λευκής Φυλής, και χωρίς το μαγικό του ραβδί, θα γυρνάει με το αγροτικό του, με άρβυλο-κολλητό τζην, ξουρισμένο κεφάλι, ‘φλάι’ μπουφανάκι να κάνει τα δικά του και να ξεσκεπάσει τους ναζίδες ψεκασμένους μιας που τα λευκά παληκάρια ετοιμάζουν ύποπτο και πονηρό ‘χτύπημα’ για να ξυπνήσει ο κόσμος. Παμπόνηρα τα παληκάρια, αλλά ο κρυφός κοντός πράκτωρ θα κάνει τα πάντα για να τους σταματήσει. Πάντως τιράντες δε θα βάλει.

Έτσι ακολουθούμε και μεις τον ξουρισμένο Nate από το σκέπασμα μέχρι το ξεσκέπασμα. Στην αρχή το παίζουμε και καλά φιλαράκια και κολητάρια, αλλά όταν έρθει η κατάλληλη ώρα θα κάνουμε το καθήκον μας και θα υπηρετήσουμε την πατρίδα μας. 

Bonus: Σχεδόν κανένα Bonus για σήμερα. Στην κουρτίνα 3 ο mr.Zong. Σχεδόν όλα προβλέψιμα. Αντί για Bonus θα αυτο-'συγχαροποιηθώ' διότι κράτησα χαρακτήρα και δεν είπα ούτε κουβέντα για παραλληλισμούς με Ελλαδιστάν και Χρυσή Αυγή. Όταν θέλω μπορώ, και όταν μπορώ θέλω. Αυτά είναι.

Μας άρεσε? Και ναι, και όχι. Φλώρος του FBI γίνεται skinhead κτλ κτλ. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Ακούς Daniel?

Να τη δω? Έτσι κ’ έτσι. Η ταινία κάτι λέει από άποψη υπόθεσης, αλλά η προβλεψιμότητά της αγγίζει τα όρια της παράνοιας. Ξέρουμε τι θα ειπωθεί μέχρι και 4 ατάκες παρακάτω. Ακούς coolAlexis? Ξέρουμε λέμε...

Trailer: Δείτε το trailer του Imperium εδώ.

Ατάκες / Memorabilia
Salam aleikum σύντροφε. 
White Power (και white powder…)!
White rights!
For evil to triumph, it only takes good men to do nothing. 
This is revolutionary activity we’re talking about here. 
Because when it comes down to it, there really is only one essential ingredient to fascism. It’s victim-hood. 
It all begins with the word.
Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title
Ο Harry Potter και οι skinheads.
O Harry Potter πράκτορας.
Ο Harry Potter ξουρισμένος γουλί.
κτλ κτλ...

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment