02 September 2016

The Neon Demon (2016)

Πάει και ο Αύγουστος, πάει και το καλοκαίρι. Ολοκληρώθηκε επίσης ο τρομερός και φοβερός διαγωνισμός για τις 4 τηλεοπτικές άδειες πανελλήνιας εμβέλειας και τώρα μπορούμε να κοιμηθούμε ήσυχοι. Κάποιοι κλείνουν, κάποιοι ανοίγουν, κάποιοι θα συγχωνευτούν, κάποιοι κλαίνε, κάποιοι γελάνε. Αυτά έχει το τσίρκο που λέγεται ελλαδιστάν και το αγαπάμε κάργα. Μέχρι να βγουν οι άδειες, πρόλαβαν και βγήκαν 2-3 ταινίες που περιμέναμε πως και πως.

Μια από αυτές είναι η νέα ταινία του Νικόλα (aka NicolasWindingRefn - NWR), ο οποίος συνεχίζει να παίρνει ληγμένα και να κάνει cinema για την 'πάρτυ' του. Και πολύ καλά κάνει, μιας και μας αρέσουν οι παρτάκηδες. Μετά από Pusher, Bronson (με το πουλάκι του Θωμά του Hardy να κρέμεται με αγωνία και λαχτάρα...), ValhallaRising και το τιτανο-τεράστιο Drive (το OnlyGodForgives δεν το αναφέρω καν...) ήρθε επιτέλους και ο neon Δαίμονας.

Ξανθιά λιγνούλα ψηλούλα θέλει να γίνει μοντέλα και πάει στο ένα και μοναδικό LosAngeles για να κυνηγήσει το όνειρο. Η Jesse (aka ElleFanning) είναι στην πραγματικότητα ένα από τα χιλιάδες βλαχάκια της αμερικανο-επαρχίας που θέλουν να κάνουν πραγματικότητα το AmericanDream και αφήνει το Georgia για να πάει στο L.A., όπου όλοι είν’ ωραίοι.

Τα πράματα είναι κομματάκι δύσκολα χωρίς κονέ, και η Jesse θέλει να γίνει μοντέλο Α κλάσης. Μένει σε ένα motel το οποίο περιτριγυρίζεται από παράξενους τύπους. Μιας που είμαστε μόνο 16 Μαϊων και ολίγον άβγαλτες στο χώρο δεν ξέρουμε ακόμα και τα πιο βασικά των βασικών για το modeling. Πού πας μωρή βλαχάρα...

Η φυσική ομορφιά όμως της Jesse είναι το κάτι άλλο και αφήνει πτώματα στο διάβα της, από φωτογράφους μέχρι σχεδιαστές, και παρόλο που είναι φρέσκια στην πόλη, τσιμπάει τις δουλειές τη μια μετά την άλλη. Αυτό φυσικά θα ‘χαλάσει’ τις υπόλοιπες μοντέλες και η ζήλια γίνεται ψώρα.

Κάπου εκεί μπαίνει στο παιχνίδι και η Ruby (aka JenaMalone) η οποία είναι καλή στο πινέλο και επειδή το μεροκάμα είναι δύσκολο, είτε κάνουμε μακιγιάζ στις μοντέλες είτε ομορφαίνουμε κάτι πτώματα για το τελευταίο τους ταξίδι.

Η Jesse που λέτε ανεβαίνει τα μοντελο-σκαλοπάτια σε χρόνο dt και όλοι τη θέλουν για τις δουλειές τους. Τη βλέπουν, τρελαίνονται, τη θέλουν. Οι υπόλοιπες μοντέλες με τα νεύρα κρόσια. Έτσι κάποια στιγμή, όπως είναι φυσικό, το γυαλί θα σπάσει. Η φιλενάδα μας η Ruby, μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα λεσβιακού χαμουρέματος (η χυλόπιτα μάλλον μας έπεσε βαριά..) και ολίγον πασάλειμμα με νεκροφιλικό πασπάτεμα, θα κάνει κόμα με τις λοιπές ξανθές ανορεξικές και θα κυρήξει πόλεμο στην πολυαγαπημένη Jesse που ακόμα να καταλάβει ότι η Γη είναι στρογγυλή. Ακολουθεί ο κακός χαμός και ένας ψιλο-πανικός λέμε. Ένα ντουζάκι μετά και τελειώσαμε. Κλασικός Νικόλας και στο τέλος δίνει τα ρέστα του. Πάσο εμείς.

1 ώρα και 52 λεπτά. Αν έχετε ευαισθησία στα μάτια ίσως είναι καλύτερα να δείτε το πρώτο μισό της ταινίας με γυαλιά ηλίου. Τα φωτορυθμικά δίνουν και παίρνουν. Επίσης, όπως και οι περισσότερες ταινίες του NWRefn πρέπει να συνοδεύονται από σόδα. Σκέτη. Καλύτερα να μη φάτε πριν δείτε την ταινία ή κατά τη διάρκειά της. Για ευνόητους λόγους και για το καλό των διπλανών σας.  

Bonus: Αν έχετε κάνα αρμόνιο σκονισμένο στην αποθήκη, βγάλτε το και ξεσκονίστε το. Ίσως να είστε ο επόμενος υπεύθυνος για τη μουσική στην επόμενη ταινιάρα του NWRefn. Για τα γονίδια της φαμίλιας Fanning έχουμε μιλήσει και άλλη φορά στο παρελθόν. Blonde - tall - αγελαδίσιο βλέμμα, η νέα υπο-κατηγορία που έρχεται να σαρώσει στα τσοντο-sites.

Μας άρεσε? Αν και ο Νικόλας δεν έχει αποκαλύψει ακόμα τι πίνει - και δε μας δίνει - οι ταινίες του με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είναι από αυτές που σου μένουν. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο...

Να τη δω? Έτσι κ’ έτσι. Αν είστε fan του NWRefn επιβάλλεται. Αν πάλι δεν τον ξέρετε καλύτερα να δείτε κάτι άλλο. NextTopModel ας πούμε.

Trailer: Δείτε το trailer του TheNeonDemon εδώ.

Ατάκες / Memorabilia
They say women are more likely to buy a lipstick if it’s named after food or sex.
Who could she fuck?
Honey. People believe what they are told. (μεγάλη αλήθεια...)
Who wants sour milk when you can get fresh meat?
You want to be like them? - I don’t wanna be them. They wanna be me.
You’re a dangerous girl.
I need to get her out of me.


Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title
Ξανθό NextTopModel αγνοείται
Η εκδίκηση της ξανθιάς
Φυσική Ομορφιά
Όλα για σενα μάτια μου
Γυναικεία ματαιοδοξία στο κόκκινο


Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment