28 October 2016

Masterminds (2016)

28 γράφει σήμερα το κοντέρ του μαγικού Οκτώβρη, και έχουμε πολλά να πούμε. ‘ΟΧΙ - δεν θα αρκεστούμε στα λίγα. Οι μάγοι σεναριογράφοι των Περπατο-Νεκρών (aka TheWalkingDead) ξεκίνησαν δυναμικά και με πολλές προσδοκίες την 7η σαιζόν. Η συρματόδετη Lucille διψούσε πολύ και η κεφάλα του Αβραάμ δεν ήταν αρκετή. Ο σχιστομάτης πιτσαδόρος-ντελιβεράς Glenn μας άφησε οριστικά και η Maggie ετοιμάζεται να φέρει στον σάπιο τούτο κόσμο άλλο ένα ορφανό πλάσμα. Αν τα καταφέρει και αυτή. Θα δείξει.

Από την άλλη μπουρδελο-πλευρά της ελληνικής σκηνής, το ΣτΕ αποφάσισε ότι ο νόμος Παππά είναι τελικά αντισυνταγματικός, άκυρος δηλαδής ο διαγωνισμός, επιστροφή της πρώτης δόσης των ντεμέκ ‘αδειούχων καναλαρχών’, άκυρο το μαύρο και γενικά άκυρο με μπάμιες απογευματινό. Το twitter και γενικότερα τα social-o-media πήραν φωτιά με την τιμητική τους να έχουν ο γνωστός σύμβουλος Καρανίκας, η κυρα-Όλγα και ο εδώ Παππάς - εκεί Παππάς - που ‘ναι ο Παππάς? Όλοι οι παπατζήδες κάνουν δουλίτσα βλέπω αλλά ο κακόμοιρος και άξιος της τύχης του κοσμάκης ακόμα ρωτάει πόσο πάει το σανό.

Μιας που αναφερθήκαμε σε σανό, ας προτείνουμε μια κλασική χαζο-κωμωδία για το σ-κ, με τον πολυαγαπημένο και πάντα ‘έλληνα’ ZachGalifianakis, ο οποίος όταν δε βρίσκεται ανάμεσα σε 2 φτέρες (βλέπε - between two ferns) κάνει και καμιά ξεπέτα γιατί όσο και να πεις, η ζωή και το χόρτο στο ΆγιοΞύλο (aka Hollywood) είναι κάπως ακριβούτσικα.  

Masterminds που λέτε, και ο τραγικός τίτλος της ταινίας σε ελληνική απόδοση: “Οι Ανεγκέφαλοι”. Ανεγκέφαλοι όνομα και πράμα. 

Η ταινία είναι μια κωμωδία καταστάσεων, από τις κλασσικές μπαρούφες που μόνο στο μαγικό Αμέρικα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Ο καλός και βλάκας Δαυίδ (aka DavidGhantt aka ZachGalifianakis) είναι οδηγός σε μια εταιρεία που κουβαλάει φράγκα από και από κει με θωρακισμένα φορτηγά. Μεγάλη μπίζνα στο Αμέρικα να κουβαλάς λεφτά με φορτηγό!! Η ρουτίνα έχει κάνει τον Δαυίδ εκτός από πρώτης τάξεως βλάκα, τον καλύτερο υπάλληλο της φορτηγο-μπίζνας. Κάποια στιγμή θα γνωρίσει το πονηρό θηλυκό - λέγε με και KellyCampbell (aka KristenWiig), η οποία θα του βάλει στη γκλάβα την ιδέα να τσιμπήσουν κάνα δολάριο.

Στο κόλπο θα μπει και ο φιλαράκος της Kelly, ο SteveChambers (aka OwenWilson) και κάπου εκεί ξεκινά το πανηγύρι. Ο Δαυίδ θα κάνει το μεγάλο κόλπο πραγματικότητα και μετά θα φάει πρόλογο και θα την κάνει για Μεξικό μεριά μέχρι να ηρεμήσουν τα πράματα. Η όλη μπάζα είναι κάπου στα 17 μύρια και όλοι τρέχουν πανικόβλητοι για να βάλουν το δαχτυλάκι στο μέλι. Είναι γλυκιά η μαρμίτα λέμε. Προς το τέλος μπλέκει και ένας εκτελεστής (aka JasonSudeikis), έτσι για να δέσει η σαλάτα.

Στο τέλος ίσως μείνετε λίγο κάγκελο, αλλά η ιστορία που βλέπετε ήταν πέρα για πέρα αληθινή. 1997 λέμε στο μαγικό Αμέρικα. Είπαμε, 17 μύρια είναι πολλά.

Bonus: Το μισό SaturdayNightLive κάνει παρέλαση. KristenWiig, LeslieJones και KateMcKinnon, αρχίζουν την εργολαβία και σερί μετά από το Ghostbusters μας αφήνουν “ανεγκέφαλους”. 

Μας άρεσε ? Έτσι κ’ έτσι.

Να τη δω ? Αν σας αρέσει ο Zach, ναι.

Trailer: Δείτε το trailer του Masterminds εδώ.

Ατάκες / Memorabilia
All I ‘ve ever really wanted was adventure.
Maybe I can stare your crack one of these days, to get even.
My bad. I have cats.
She called me a dude.
I can be my own trouble sometimes you know.
   
Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title  
Βλακο-ληστεία.
Ληστεία κουλουβάχατα.
Zach θεέ πάρε την ΠΑΕ, και την ΕΠΑΕ.
Καρεδάκι και μούσι = ληστεία για κλάματα.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment