05 December 2016

Omar (2013)

Δεκέμβριος πλέον και μόλις μπει ο τελευταίος μήνας του άτιμου 2016, σημαίνει ότι είμαστε στην τελική ευθεία. Τελική ευθεία και λίγο ακόμα να μας αφήσει το ρημάδι και να πάμε με άλλον αέρα στο μαγικό, νέο και αισιόδοξο 2017. Λέμε τώρα...

Την ώρα τους θα περάσουν και αύριο στις 6 Δεκέμβρη τα καλόπαιδα “επετειώνοντας” τον Αλέξη. 8 χρονάκια γράφει το κοντέρ και θα θυμηθούμε όπως ακριβώς πρέπει τη μνήμη ενός 15χρονου που μας άφησε νωρίς. Σε όλες τις πόλεις πορείες, αλλά την πρωτοκαθεδρία στο λαμπόγυαλο θα έχει για άλλη μια φορά η Αθήνα (aka ζούγκλα) και η Θεσσαλονίκη (aka κομπλεξούπολη). Όπως κάθε χρόνο θα γίνει της πόπης, ή μάλλον του Αλέξη. Ο άλλος αγαπημένος μας Αλέξης, ο coolAlexis, αφού πήγε μια βόλτα να χαιρετήσει το γεροξούρα κομμούνι και τις στάχτες του, ήπιε τα mojito του και τζούραρε κάνα montecristo ή κάνα cohiba, έτσι για το ‘σχώριο’ και να συλληπηθούμε τους φίλους, αδερφούς και συντρόφους κουβανούς στον πόνο τους. Σήκω Αντρέα για να δεις τους συντρόφους της αλλαγής. Τώρα λέει την κάνει προς Ισραήλ μεριά και θα επισκεφθεί και τον πανάγιο τάφο. Και παν και άγιος. Πώς από το άθεο κομμούνι και τις στάχτες του θα πάει στην ‘επιτομή’ της χριστιανοσύνης και θα ανάψει κεράκι (και θα ρίξει και κάνα ψιλό γιατί το κερί 23,00% φπα φέτο...μη ξεχνιόμαστε!!!) μόνο ένας τιτανο-τεράστιος πολιτικάρας μπορεί να μας το εξηγήσει.  

Ενώ περιμένουμε να εμφανιστούν σιγά σιγά οι χριστουγεννιάτικες ταινίες, η πρόταση της ημέρας δε θα μπορούσε να είναι άλλη παρά από την υπέροχη ισραηλο-παλαιστινιακή περιοχή. Εεε, τζάμπα ο πρόλογος για τον coolAlexis?

Συνεχίζουμε ακάθεκτοι που λέτε παρέα με τον φίλο μας τον Omar (2013). Καλό παιδάκι ο Omar (aka AdamBakri) αλλά αυτές οι παρέες θα τον φάνε ρε γαμώτο. Εκεί που ήταν έτοιμος να το αρπάξει το γκομενάκι (aka Nadia) και να κάνουμε σπιτικό, τα κολλητάρια του, βλέπε Tarek και Amjad χαλάνε όλα μας τα σχέδια.

Το πράμα δυσκολεύει λίγο ακόμας όταν τα 3 “αδέρφια” γίνονται από το πουθενά freedom fighters (το κέρατό μου το βερνικωμένο...), πατάνε τη σκανδάλη και ένας οβραίος μείον στο φυλάκιο της ένδοξης φυλής. Από την άλλη ο Amjad (aka το φίδι) ζαχαρώνει και αυτός τη Nadia (aka γκομενάκι, aka η πέτρα του σκανδάλου, aka η τσαχπινογαργαλιάρα) και είναι έτοιμος να κάνει κίνηση.

Εκεί που ο κακομοίρης ο Omar ήταν έτοιμος να βάλει το δάχτυλο στο μέλι, γίνεται η στραβή και πάμε στη φυλάκα. Από κει και πέρα άστα να πάνε. Όλα μύλος και ο σύντροφος Omar θα ψάξει να βρει λύση στα προβλήματά του. Στο τέλος γίνεται μάγκας και μας μαθαίνει πως κυνηγάνε μαϊμούδες στο Άφρικα. Έτσι!!! Βεντούζα στους φίλους μας τους οβραίους.  

Για όσους τα ψάχνουν λίγο παραπάνω, η ταινιάρα είχε προταθεί για το θείο Όσκαρ ως καλύτερη ξενόγλωσση. Να τα λέμε και αυτά. 

Bonus: Περνάμε τέλεια εμείς εδώ στη Μύκονο...!!! Έτσι για να δείτε πως περνάνε και τα παλουκάρια προς Παλαιστίνη μεριά.

Μας άρεσε ? Ναι.

Να τη δω ? Ναι.

Trailer: Δείτε το trailer του Omar εδώ.

Ατάκες / Memorabilia
Have you ever been outside of this hole? - I don't need to, I have you. (είπε ο ερωτύλος...)
Where is this New Zealand?
Do you know how they catch monkeys in Africa?

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title  
Όλα για τη Nadia.
Για τη Nadia ρε γαμώτο.
Omar σηκ-Ομάρ.
Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες.

Χρήσιμα links / Useful links:
Omar
Hany Abu-Assad
Adam Bakri

No comments:

Post a Comment