02 July 2017

Okja (2017)

Κάνουμε την έκπληξη και ποστάρουμε στο τέλος του πρώτου Σ-Κ του Ιουλίου και οι ζέστες ήρθαν για τα καλά.

Έκπληξη στην έκπληξη δεν θα ασχοληθούμε με τους κλασικούς άχρηστους αλλά θα τονίσουμε πως ζούμε κοσμο-ιστορικές στιγμές.

Και για να εξηγηθούμε, για να μην παρεξηγηθούμε, πάμε κατευθείαν στο “ψητό”. Το ψητό λέγεται Okja και είναι η πρώτη παραγωγή - αποκλειστική - από την αρχή μέχρι το τέλος της αγαπημένης Netflix. Πλέον, μπουκάρουνε και τα ιδιωτικά συνδρομητικά κανάλια σε κινηματογραφικές παραγωγές και είμαστε έτοιμοι να δακρύσουμε από χαρά. Για να μη μπερδευόμαστε, η ταινία έχει διάφορους παραγωγούς, αλλά είναι το πρώτο επιχειρηματικό βήμα για online distribution από τη Netflix. Μην ανησυχείτε, έρχονται και άλλα.

Και αφού αποθεώσαμε τα αμερικανο-κάναλα, προχωράμε.

Η αγαπημένη και τροφαντούλα Okja δεν είναι τίποτα άλλο από ένα παραγεμισμένο γουρούνι, προϊόν γενετικής μετάλλαξης, αλλά με φυσική και οργανική διατροφή 100% από τα ψηλότερα παρθένα δάση της αγαπημένης Κορέας.

Την ανατροφή και τη διατροφή της Okja την ανέλαβαν η μικρή Mija (aka Seo-Hyun Ahn) μαζί με τον παππού της. Το project που λέτε 10ετούς διάρκειας τελείωσε και η εταιρία που κανόνισε το γουρουνο-μοίρασμα ήρθε τώρα να παραλάβει το προϊόν.

Κάπου εκεί ξεκινάνε οι περιπέτειες της μικρής Mija, της Okja και πολλών πολλών άλλων, συμπεριλαμβανομένων και μιας οργάνωσης που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των ζώων (ακούτε ρε ζώα…) και δεν πιστεύει στη βία.  

Δε θα σας πούμε τι γίνεται στην ταινία, έτσι για να μη σας το χαλάσουμε, αλλά και για να τη δείτε. Ειδικά, όσοι έχουν μια αδυναμία στο χοιρινό.    

Ο σκηνοθέτας Joon-ho Bong είναι από τους αγαπημένους μας, διεστραμμένους σχιστομάτιδες, κλασικό δείγμα της κορεο-κινηματογραφικής σχολής που πλέον κάνουμε το μεγάλο άνοιγμα και στο Αμέρικα. Αξίζει της προσοχής σας. Ειδικά με το TheHost (aka Gwoemul - 2006) αλλά και το πιο πρόσφατο Snowpiercer (2013).
 
Δείτε το trailer του Okja εδώ

Ατάκες / Memorabilia: 
We needed a miracle. And then we got one.
... and most importantly, they need to taste fucking good.
If it's cheap, they 'll eat it. 
Translations are sacred.
It's all edible. All edible, except the squeal.

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Γουρουνο-ιστορίες.
Χοιρινό στα κάρβουνα.
The golden pig.
Pig business.
Hot-dog - όχι δεν είναι σκύλος.

Χρήσιμα links / Useful links:
και πολλοί πολλοί άλλοι...

No comments:

Post a Comment