30 July 2017

Shot Caller (2017)

Χαιρετίζουμε το το τελευταίο Σ-Κ του Ιουλίου, και είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο και τρανό Αύγουστο, με τις παχιές τις μύγες και τον κολιό.

Η μεγάλη αυτή εβδομάδα που μας πέρασε είχε 2-3 γεγονότα που αξίζει να αναφέρουμε. Πρώτο και καλύτερο ήταν τα γενέθλια του πολυαγαπημένου coolAlexis. Τα χρόνια μας πολλά στο μπαγασάκο, ο οποίος έχει καταφέρει να μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό κάθε φορά που μιλάει (σε οποιαδήποτε γλώσσα…). Βγήκε το Ελλάντα στις αγορές, βλέπει χαμογελαστά πρόσωπα - ενώ κάποιοι άλλοι βλέπουν φαντάσματα, και πλέον η ανάπτυξη είναι στην πόρτα μας, αρκεί κάποιος να φιλοτιμηθεί και να της ανοίξει. Ένα από τα καλύτερα δώρα στον coolAlexis το έκανε ο Γιάννης (με 1ν) Βαρουφάκης, ο οποίος έγραψε το πρώτο μέρος της Βαρουφακιάδας με ζουμερά και γαργαλιστικά γεγονότα από τη διαπραγμάτευση του 2015. Μιας που ο Γιάννης (με 1ν) είναι γνωστός για τη σχεδόν εξάρτησή του με τα ΜΜΕ, αναμένουμε να κυκλοφορήσει το όλο μελόδραμα σε καμιά 5-6 τόμους. 

Από τα αγαπημένα μας επίσης, είναι ότι την εβδομάδα που μας πέρασε έληξε και η προθεσμία για κάποιους (ας τους πούμε ‘επαγγελματίες’...) να βάλουν το περιβόητο POS στη μπίζνα τους. Οι top αετονύχηδες δικηγόροι, ιατροί ή γιατροί, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί - και οι προ ημερών χρειαζούμενοι κλειδαράδες - είναι πανέτοιμοι πλέον να πλερωθούν σε ζεστό PIN και μετά πράσινο ENTER. Αλλαγή καζανακίου με 20-30 έουρος cash? It’s me Natasha. This? Last year. Οι φίλοι μας οι δικηγόροι που κάνανε και κάτι πορείες βγάζοντας τις γραβάτες τους (αλά θα σκίσω το καλσόν μου…) τώρα πλέον είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τον ‘πελάτη’ τους και να του κόψουν το κουστούμι ηλεκτρονικά και όλα ‘διαφανειακά’, με απόδειξη και PIN. Επίσκεψη στον Ιπποκράτη του οποίου ο όρκος αναφέρει ρητά ‘ουχί electronical πλερωμές’ με 50 καφετιά έουρος cash και χωρίς απόδειξη? Χθεσινά νέα. Μη γελιέστε, η ανάπτυξη ήρθε για να μείνει. Όσα αρνητικά λένε κάποιοι είναι απλώς εγκάθετοι και τραμπουκο-χαφιέδες ή αλλιώς troll. Να δούμε ποιος θα μείνει όμως για να τη δει και αυτή τη ριμάδα την ανάπτυξη.

Μιας που τελειώσαμε και το σημερινό κρεσέντο, ας πάμε στα δικά μας, τα κινηματογραφικά. Καιρό είχαμε να δούμε καμιά ταινία με φυλακόβιους και συμμορίες ή κοινώς gangs. Μία ψιλομέτρια που πιάνει και το 2ωράκι είναι το ShotCaller, το οποίο θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η συνέχεια στη φυλακο-διατριβή που κάνει ο σκηνοθέτας με πρώτο μέρος το Felon (2013).

Στο ShotCaller που λέτε, ένας και καλά τραπεζο-χρηματιστής (Jacob/Money aka NikolajCoster-Waldau) είναι ο ήρωας - αντι-ήρωας του οποίου η ζωή αλλάζει δραματικά από τη μια στιγμή στην άλλη λόγω ενός τροχαίου ατυχήματος.

Χωρίς πολλά πολλά και ζουμιά, μπαίνουμε στη φυλάκα και για να μη γίνουμε μεζεδάκι πρέπει να διαλέξουμε σε ποια συμμορία θα ενσωματωθούμε για να μείνουμε ζωντανοί. Είμαστε by default άσπροι, άρα θα πάμε με τους άσπρους και η μάχη με τους μαύρους και τους hespanos καλά κρατεί. Η ταινία έχει πολλά flashback, μιας που ο Jacob βγαίνει από τη φυλάκα, αλλά πρέπει να κάνει μια παραλαβή-παράδοση για τη συμμορία. Όπλα δηλαδής. Προδοσίες και σπιουνιές στο μεγαλείο τους.

Για άλλη μια φορά πατήσαμε το play και είδαμε τον JonBernthal (στο έργο παίζει τον Frank ‘Shotgun’), ο οποίος - ο καταραμένος  - είναι παντού μετά από την 1η σεζόν του theWalkingDead. Μόνο σε διαφήμιση της Misko δεν τον έχουμε δει να παίζει τον Ακάκιο! Έλεος ρε Jon, άσε και σε μας καμιά οντισιόνε!
 
Δείτε το trailer του ShotCaller εδώ

Ατάκες / Memorabilia: 
The fact is that a place like this forces us to become warriors or victims... And you 've chosen to be a warrior. Now, it' up to you to remain one. 
Everything you do in this game, has a consequence. 
You got your rules and we got the gang's rules. 
Make no mistake brother, they design places like this to break men like us. 
Welcome to the family brother. 
Before you say another fucking word, think of your family in this decision.

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Take a stand.
Φλώρος bye bye.
Της φυλάκας τα παιδιά - δε μασάνε πουθενά.
The human animal.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment