14 July 2017

to the Bone (2017)

Χαιρετίζουμε άλλο ένα Σ-Κ, μέσα Ιουλίου φτάσαμε και το μισό ημερολογιακά καλοκαιράκι έχει σχεδόν ‘φαγωθεί’. Μετά από κάποιες ζέστες, ήρθε λίγο δροσιά και μετά ξανά ζέστες. Έτσι πάει το καλοκαίρι, τι να κάνουμε?

Ντάλλλα καλοκαίρι και εκτός από 2-3 τραγικές ειδήσεις δεν είχαμε κάτι το φοβερό. Ο αγαπημένος coolAlexis πήγε στην επίσης αγαπημένη Κοζανάρα (aka Γκοτζανάρα - ή αλλιώς Σουρδία για τους πιο ψαγμένους στα τοπικά ονοματολογικά) και πέσανε 2-3 ψιλές μιας που κάποιοι εγκάθετοι τον περιμένανε με κάτι στυλιάρια για να του ευχηθούν και αυτοί με τη σειρά τους περαστικά και καλή ανάπτυξη. Οι ευχές δόθηκαν εξ αποστάσεως τελικά...

Στα δικά μας τώρα, και ενώ το καλοκαίρι είναι μια ιδανική περίπτωση για να ‘ξεκοκαλίσει’ και να ‘φάει’ κάποιος καμιά σειρά, εμείς επιμένουμε με τα κοινωνικά μας μηνύματα και το αγαπημένο αμερικανο-κάναλο Netflix. Στα καπάκια που λέτε, βγήκε και επίσημα εχτέ (14 Ιουλίου) το “to the Bone”, το οποίο αν το μεταφράζαμε, θα το λέγαμε “ως το κόκαλο”.

Η ταινία είναι πέρα για πέρα κοινωνική, μιας που έχει να κάνει με το θέμα της ανορεξίας (νευρική ανορεξία) και πρέπει όλοι οι γονείς να τη δούνε - αν δε γουστάρουνε να δούνε κάνα πιο hardcore ντοκιμαντέρ επί του θέματος. Για τα παιδιά σας ρε γαμώτο, και ειδικότερα για τις μικρές και νεαρές κυρίες. Πάντα επίκαιρο το θέμα, άλλη μια αρρώστια της σύγχρονης κοινωνίας και  του σάπιου modern life style, που κάποιες φορές μπορεί να έχει και τραγική κατάληξη - όπως πρόσφατα και σε παρόμοια υπόθεση στο Ελλάντα.

Στο “to the Bone” που λέτε βλέπουμε τις προσπάθειες που κάνει η νεαρά ζωγραφο-αρτίστα κοπελίτσα Ellen (aka LilyCollins) να παλέψει με το θεριό της ανορεξίας. Συνήθως δε τρώμε, αλλά και όταν τρώμε υπολογίζουμε τις θερμίδες πιο γρήγορα και από υπολογιστή. Η οικογένειά της Ελένης δε ξέρει τι να κάνει καθώς η Λενιώ μπαινο-βγαίνει στα νοσοκομεία και αλλάζει τα in-house treatments σα τα πουκάμισα. Στην τελική, θα πάει στο θεραπευτικό κοινόβιο του Dr.WilliamBeckham (aka KeanuReeves) ο οποίος με τις αντισυμβατικές μεθόδους που ακολουθεί προσπαθεί να βοηθήσει τους ασθενείς του να ξεπεράσουν τα μύρια όσα προβλήματά τους.

Όπως είπαμε, ταινία που όλοι πρέπει να δούνε, για να αρχίσουμε να ξυπνάμε σγα σγα. The truth is out there. 

Δείτε το trailer του to the Bone εδώ

Ατάκες / Memorabilia: 
But the way that you 're going, one day, you won't wake up. And, I'm not going to treat you if you aren't interested in living.
How do you do it? Eat, I mean...
You look like a ghost.
I can't stop. 
Listen, bad things are going to happen. That's not negotiable. What is, is how you deal with it.
I just don't see the point. - There is no point. 

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Ζωντανός θερμιδο-μετρητής - όχι για πολύ.
Οι θερμίδες και το νου σου.
Φάτε τώρα που έχει.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment