04 March 2017

Oscars 2017

Μάρτιος και ήρθε η άνοιξη. Πάει ο χειμώνας, πάνε τα Oscar, πάει και ο αγαπημένος βλαχο-Τεξανός BillPaxton. Ήταν από τους αγαπημένους μας με θρυλικές εμφανίσεις στο Terminator (1984), Commando (1985), Alliens (1986), Twister (1996), Titanic (1997), EdgeOfTomorrow (2014) και πολλά πολλά άλλα.

Στα Oscar έγινε και μια ψιλο-πατάτα, μιας που είχαμε ένα μπέρδεμα και μια λάθος ανακοίνωση για το νικητή της καλύτερης ταινίας. Τι να πεις. Άχρηστοι υπάρχουν παντού. Ακόμα και στο ναό του ΑγίουΞύλου (aka Hollywood).

Τα Oscar που μας ενδιαφέρουν κάθε χρόνο είναι μετρημένα κουκιά. 1ος+2ος ανδρικός και γυναικείος ρόλος, καλύτερη ταινία, σκηνοθεσία και σενάριο, καλύτερη ξένη ταινία και καλύτερο animation (post αφιέρωμα). Εφέ, κοστούμια, κτλ δεν μας πολυενθουσιάζουν.

1ος ανδρικός στον αγαπημένο CaseyAffleck για την ερμηνεία του στο MachesterByTheSea (post) και 1ος γυναικείος για την EmmaStone για το LaLaLand.     

2ος ανδρικός στον τυπά MahershalaAli για το Moonlight (post), και 2ος γυναικείος για την μοναδική ViolaDavis για την ερμηνεία της στο Fences. Η θεία Viola μας απέδειξε ότι το κατέχει το θέμα και ότι μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από μπλoκ-μπαστεριές τύπου SuicideSquad (2016), βλέπε Help (2011).

Το βραβείο για την καλύτερη ξένη ταινία για μια ακόμη φορά πήγε στο μαγικό Ιράν, το οποίο έχει πλέον εδραιωθεί ως κινηματογραφική σχολή, και ο AsgharFarhadi με το TheSalesman-Forushande, τσίμπησε άλλο ένα αγαλματάκι. Φυσικά, λόγω Trump-ουκισμού και λοιπών διαταγμάτων του θείου Donald, o AsgharFarhadi δεν ήταν στην απονομή, αλλά έστειλε γράμμα. Όπως, λέμε έστειλε πακέτο.

Τέλος, καλύτερο animation σήκωσε το Zootopia της Disney, και άφησε την αξιαγάπητη ΚόκκινηΧελώνα/TheRedTurtle να παλεύει μόνη της στο ξερονήσι, σαν μια άλλη μαχήτρια του Survivor (μαχητής ή διάσημος?). Δεν πειράζει όμως, μιας που τα sloths (aka βραδύπους για τους ζωo o o o o-ψαγμένους ή χαλαρό ελληνικό δημόσιο FOREVA..) αλλά και η παρωδία του Νονού από το Zootopia δώσανε το κάτι παραπάνω. Συμβουλή για τους νέους γονείς: ας βάλουν στη λίστα τους και το Zootopia. Τα μούλικα θα το ευχαριστηθούν.

Πάνω-κάτω, αυτά ήταν τα σημαντικά βραβεία για φέτο - 2017. Εμείς, έχουμε ανανεώσει τη λίστα μας με ταινίες που περιμένουμε (βλέπε Allien:Covenant) και θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για καμιά ταινία που αξίζει να δείτε, ή ακόμα καλύτερα τι να αποφύγετε για να μη χάνετε χρόνο. Γιατί ο χρόνος είναι πολύτιμος για να τον χαραμίζετε με φόλες και πατάτες.

Adios για την ώρα.

No comments:

Post a Comment